Oodi ystävyydelle  

HENGENHEIMOLAINEN voi löytyä joskus yllättäen, varsinaisesti sitä sen kummemmin etsimättä. Toinen saattaa jo kohdatessa tuntua tutulta, ajatella samoin, ymmärtää puolesta lauseesta ja saada aikaan kotoisan olon. Aikuisiällä kohdanneet Tuija Isoketo ja Anniina Liikala päätyivät yhteisen ystävän kaasoiksi ja ystävystyivät polttareiden suunnittelun lomassa. 

–Lähipiiriin kuuluu monia hyviä ystäviä, mutta Anniinasta tuli tosi hyvä ystävä tosi nopeasti. Harvemmin aikuisiällä kohtaa niin samanhenkistä ihmistä, kertoo Isoketo. 

–Tuijan kanssa kaikki oli helppoa alusta asti, tuli sellainen tunne, että ihan kuin olisi tuntenut toisen aina. Vanhempani totesivat Tuijan nähtyään, että tehän olette kuin siskoset. Ollaankin moneen kertaan naurettu meidän samanlaisille lapsuuden kuville ja pottakampauksille ja todettu, että meillä vaan yksinkertaisesti on samat päät sisäisesti ja ulkoisesti, nauraa Liikala. 

Aikuisiällä solmittu ystävyys on tuonut paljon iloa molempien elämään. Arki on eri paikkakunnilla, eikä toista ehdi näkemään kovinkaan usein, mutta se ei ole haitannut. 

–Kliseisesti hommat jatkuu aina siitä mihin ne on viimeksi jääneet, toteaa Isoketo. 

Liikala on samaa mieltä ja kertoo, että molemmat ovat ehkä hieman huonoja pitämään yhteyttä. 

–Tuija tuntuu ymmärtävän tai ainakin hyväksyvän mun ärsyttävän piirteeni, että saatan jättää viestit viikoiksi tai pidemmäksikin aikaa lukematta ja vastaamatta, eikä pahoita siitä mieltään. Tuijan kanssa voi olla täysin oma itsensä. Arvostan Tuijassa lapsuuden samanlaisten pottakampausten lisäksi erityisesti suoruutta, rehellisyyttä ja Tuijan tapaa ottaa ihmiset huomioon. 

MOLEMMAT ovat sitä mieltä, että kohtaaminen tapahtui juuri oikeaan aikaan, ikään kuin vahvistamaan elämässä niitä asioita, joita siinä hetkessä kaipasi.  

–Olin vaipumassa aikuisuuden tylsään muottiin ja Anniina toi sellaisen leikkimielisyyden takaisin, mitä olin kaivannut. Anniinasta tuleva energia on valovoimaista, hän ruokkii omaa positiivista energiaani. Yhteydentunnetta on vaikea kuvailla, mutta Anniinan kanssa puhuessa tuntuu, kun puhuisi itselleen. Välillä sillä on tosi huonoja ideoita, mutta kun yhdessä ne toteutetaan, niistä tuleekin hyviä ideoita. Ja oikeastaan tuo toimii myös toisin päin, nauraa Isoketo. 

–Hyvän ystävän kanssa on helppoa ja mutkatonta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.