Lavettarilla lupaavat otteet hallissa 

Henni Kuoppala palasi kasvattajaseuransa vihreisiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Elli Kitinoja
Henni Kuoppala palasi kasvattajaseuransa vihreisiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Elli Kitinoja
Henni Kuoppala palasi kasvattajaseuransa vihreisiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Elli Kitinoja
Henni Kuoppala palasi kasvattajaseuransa vihreisiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Elli Kitinoja
LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN naisten Ykköspesisjoukkue on harjoitellut syksyn ja alkutalven tunnollisesti. Uusi Lappis Areena on antanut hyvät olosuhteet myös pesäpalloilijoille.

LaVe-YK 2–0 (9–6, 4–1, k.3–4) 

Kovan treenin vaikutuksia Lavettaret on pääsyt kokeilemaan jo muutaman kerran itse otteluissa. Hallipeleissä otteet paranevat peli peliltä talven edetessä. Kahdessa tammikuun harjoitusottelussa joukkueen esitykset jäivät varsin vaisuiksi. Terveysongelmat sotkivat myös kuviota.  

Kalenterin sivun kääntyessä helmikuulle, alkoi peli terästymään. Alajärven pallohallissa niin ikään Ykköspesistä pelaava Ylivieskan Kuula taipui LaVe:n tykityksessä selkeästi. Veikot siirtyi toisessa vuorossa jo neljän juoksun karkumatkalle. Kuula kuittasi välittömästi viidellä kotiutuksella emäntien ulkopelin antaessa siihen mahdollisuuden. Tämän jälkeen Lavettaret kokosi rivinsä ja karkasi selvään jaksovoittoon. 

Toisella jaksolla Veikot pelasi hyvää ulkopeliä lukkarina pelanneen uuden Lavelaisen Aliisa Yli- Kortesniemen johdolla. Ensimmäisessä vuorossa isketyt kolme juoksua lannistivat vieraat. Milla Hakomäki kaunisteli vielä kolmannessa vuorossa Veikkojen jaksovoittoa. Kotiutuskilpailussa ylivieskalaiset olivat niukasti parempia. 

AIEMMILTA vuosilta tutut kotiuttajat Sanna Särkijärvi ja Saana Lahti olivat kovassa iskussa. Molemmat onnistuivat neljästi saattelemaan etenijän kotipiiriin. LaVe:ssa uusina kasvoina esiintyneet Mari Rintala 6/7 ja Emma Mustonen kiersivät kentän kolmesti. Anna-Elisa Pukkinen meni jokerietenijänä tehokkaasti juoksemaan. Veikkojen ulkopeli toimi yhtä vuoroa lukuun ottamatta hyvin.  

Tulevalla kaudella LaVe:a luotsaa lähes täysin uusi troikka. Pelinjohtajana viuhkaa pyörittää Veikoissakin 90- luvulla pelannut Jaakko Kultalahti. Kakkospelinjohtaja Marko Hakomäki on seurannut hyvin läheltä Lavettaria jo pari edellistä kautta. Fysiikkavalmentaja Jussi Jänkä on muutamille pelaajille ennestään tuttu valmentaja Kuortaneen Urheiluopistolta. Piritta Kärnä-Jantunen jatkaa joukkueen johtajana, huoltajana ja fysioterapeuttina. 

Lappajärven Veikot ja Superpesis-seura Mailattaret Vaasasta jatkavat farmiyhteistyötä viime kauden tapaan. LaVe tekee myös sarjaporrasta alaspäin Alajärven Ankkurien kanssa farmisopimuksen. Näiden kautta on mahdollisuus liikutella pelaajia ja antaa heille peliaikaa sopivalla sarjatasolla ja kehittyä. Lisäksi kaksoisedustussopimusten kautta voidaan liikutella nuoria pelaajia vielä lähiseuroihin. 

Tällä 18 naisen ryhmällä Veikot matkaavat kohti kesää: Mila Hakomäki, Hanna-Mari Jouppi, Jonna Jyrkkä, Anni Kangas, Minea Kivinen, Henni Kuoppala, Saana Lahti, Ida-Sofia Lehto, Neea Mattila, Emma Mustonen, Anna-Elisa Pukkinen, Mari Rintala, Suvi Sorvisto, Sanna Särkijärvi, Amanda Tuomela, Vilja Valkonen, Emmi Vehka-aho ja Aliisa Yli-Kortesniemi. 

Reijo Kärnä 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.