Etelä-Pohjanmaan kunnilta lähes 94 000 euroa Ukrainaan

Etelä-Pohjanmaan kunnat ja Etelä-Pohjanmaan liitto ovat lahjoittaneet yhdessä lähes 94 000 euroa avustuksena Ukrainaan. Avustus suunnataan humanitaarisiin tarkoituksiin avustusjärjestöjen kautta.

Idea yhteisestä avustuksesta tuli Seinäjoen kaupungilta, ja mukaan lähtivät kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnat.

–Hienoa, että eteläpohjalaiset kunnat yhdessä tarttuivat tähän. Ukrainalaisia on jo saapunut paljon maakuntaan ja vastaanottamisen onnistumiseksi tehdään kovasti töitä. Rahallista apuamme tarvitaan Ukrainassa, mutta inhimillistä apua voimme kukin olla mahdollistamassa täällä Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä sanoo.

Rahoituksen keräämistä koordinoi Etelä-Pohjanmaan liitto, joka keräsi kuntien lahjoittamat varat sekä organisoi avustuksen eteenpäin. Pieni osa lahjoituksesta kanavoitiin suoraan kunnista käsin. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.