Anne Koivuporras aloitti Fokustuu-työvalmentajana Kauhavalla, Evijärvellä ja Lappajärvellä

Anne Koivuporras aloitti Fokustuu-työvalmentajana.

TYÖLLISYYSVIIKOLLA 4.–8.4.2022 halutaan muistuttaa työelämän muuttumisesta ja siitä, että työnhakijalta edellytetään nykyään aivan erilaisia taitoja ja valmiuksia kuin aiemmin. Positiivista kuitenkin on, että pienellä tuella työllistyminen voi tapahtua hyvinkin nopeasti.

Muun muassa Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueilla toimii työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Buusti ry:n hallinnoima Fokustuu-hanke.

–Asiakas ohjautuu hankkeeseen TE-toimiston kautta. Hankkeessa hän saa yksilöllistä, henkilökohtaista ja räätälöityä tukea oman työelämäratkaisun löytymiseksi, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tuula Mäki-Fränti.

–Työvalmennuksen tarkoitus on parantaa työnhakijan työmarkkinavalmiuksia, edistää työllistymistä ja löytää väyliä ammatillisen osaamisen kehittämiseksi. Hankkeessa toimiva työvalmentaja on henkilö, joka auttaa asiakasta saamaan työnhaun asiakirjat kuntoon, auttaa omien vahvuuksien hahmottamisessa, työnhaussa ja piilotyöpaikkojen etsimisessä. Hän kannustaa ja tukee esimerkiksi alanvaihtajia tai opiskelupaikkaa etsiviä.

FOKUSTUU on maakunnan suurin työllisyyshanke. Työvalmennuksessa on ollut kahden vuoden aikana jo yli kuusisataa asiakasta. Yli 60 prosentille asiakkaista on löytynyt töitä tai joku työllistymistä edistävä palvelu, Mäki-Fränti kertoo.

Hankkeen uutena työvalmentajana on aloittanut Anne Koivuporras. Hän tapaa asiakkaitaan Kauhavan, Lappajärven ja Evijärven alueilla.

Koivuporras toteaa, että hankkeessa huomioidaan asiakas yksilönä ja hänen erilaiset tarpeensa. Asiakkaan kohtaaminen perustuu siihen, että hän tulee kuulluksi.

–Työvalmennusta pyrin tekemään asiakaslähtöisesti ja asiakkaan tavoitteita kuuntelemalla. Tavoitteita voi olla esimerkiksi koulutukseen hakeminen tai työelämään siirtyminen. Jokainen asiakas tietää itse, mitä haluaa, ja vastaukset löytyvät häneltä itseltään.

Koivuporras on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja sairaanhoidon opettaja. Hänellä on pitkä kokemus työ -ja toimintakyvyn arvioinnista ja erityyppisistä valmennuksista.

–Työn mielekkyys tulee asiakkaan työllistymisestä ja siitä, että valmentaja näkee asiakkaan saavuttavan itsenäisen elämän ja taloudellisen pärjäämisen. Työkokeilu- tai palkkatukityö saattaa johtaa myös avoimille työmarkkinoille. Työllistyminen on kaikille ihmisille iso asia, ja valmentajana ymmärrän myös työllistymisen yhteiskunnallisen merkityksen.  

ETELÄ-POHJANMAALLA toteutetaan tällä hetkellä viittätoista hanketta, jotka voivat auttaa työnhakijaa eteenpäin. Työllisyysviikko näkyy sosiaalisessa mediassa, TE-toimiston TE-livessä ja maakunta- ja paikallismedioissa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.