Villa Väinölän kevään ensimmäisen taidenäyttelyn pääosassa on ihminen

Mallipiirustuskurssin oppilaan työ. Kuva: Ritva Lindberg
VILLA VÄINÖLÄN näyttelykauden avaa Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataideryhmän kevätnäyttely, joka on esillä 7. huhtikuuta alkaen, 28. huhtikuuta saakka.

Mallipiirustus- ja maalaus -kurssilla harjoiteltiin mallista piirtämistä ja maalaamista. Näyttely on koottu lukuvuoden aikana syntyneistä teoksista, joiden aiheena on ihminen. Osassa lähtökohtana on ollut elävä malli, osassa apuna on käytetty kuvaa.

–Harrastajien toive elävästä mallista toteutui vihdoin. Se on ollut innostavaa ja tuonut myös uudenlaisia haasteita ihmisen kuvaamiseen. Joillekin kurssilaisille tämä on ollut ensimmäinen kokemus laatuaan, kertoo kurssin ohjaaja Ritva Lindberg.

Piirustuksen osio aloitettiin perinteisellä lyijykynällä, josta siirryttiin hiilen ja pastelliliitujen käyttöön. Keväällä on keskitytty maalaamaan sekä akvarelli- että akryyliväreillä.

Mallipiirustuksen- ja maalauksen ryhmä on kokoontunut Alajärven Sairaalatiellä, kansalaisopiston tiloissa viime syksystä lähtien. Ryhmään ilmoittautui maksimimäärä, 12 oppilasta, ja 2 varalle.

–Korona on vaikuttanut jonkin verran kertakohtaiseen osallistujamäärään, mutta siitä huolimatta ryhmä on kokoontunut suunnitelmien mukaan, joka toinen viikko, neljän oppitunnin pituisen ajan, Lindberg iloitsee.

Villa Väinölä on avoinna tiistaista perjantaihin kello 13–17.

Villa Väinölässä nähdään toukokuussa Järvi-Pohjanmaan kuvataidekoulu Eeron Alajärven ryhmien yhteisnäyttely, 1.5.–4.7.2022 eläintaiteilija Päivi Latvalan näyttely, 7.7.–12.8.2022 Pohjalaisen taiteilijaliiton kesänäyttely MINI 2022, 17.8. –16.9.2022 Sonja Melarin ja Marja Lakaniemen piirustuksia ja maalauksia hiljaisuudesta, pysähtymisestä ja luonnosta sekä 21.9. –21.10.2022 Hannu Kankaanpään, Mikki Paajasen ja työryhmän modernia puunveistoa.

Tapahtumista tiedotetaan erikseen tilaisuuksien varmistuttua.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.