Soinin alijäämä jäi odotettua pienemmäksi

SOININ kunnanhallitus totesi kokouksessaan 31. maaliskuuta, että arvioitu alijäämä vuoden 2021 tilinpäätöksessä jäi arvioitua pienemmäksi. Alijäämä on 551 998,60 euroa. Alijäämää selittää perusturvan menojen ennakoimaton kasvu sekä tytäryhtiön, Soinin Vuokratalot Oy:n, lainojen maksu.

Soinin kunnan viime vuodelle asetetut laadulliset ja määrälliset tavoitteet saavutettiin. Talousarvion toteutuman suunnittelutarkkuus oli erinomainen. Hallintokuntien talouskuri oli hyvä ja tilinpäätökset lähtökohtaisesti ylijäämäisiä. Verotulojen kehitys oli positiivinen. Nettomuutto oli ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella positiivinen.

SOINI osallistuu Welcome2EP-hankkeen jatkorahoitushakuun, lisäksi hallitus esittää valtuustolle sitoutumista Kuudestaan ry:n kuntarahaosuuteen.   

Aiesopimus etsivän nuorisotyön järjestämisestä hyväksyttiin. Etsivän nuorisotyön järjestämisvastuu palautuu kunnille vuoden 2023 alusta. Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kesken on neuvoteltu aiesopimus palveluiden järjestämisestä isäntäkuntamallilla, Alavuden kaupungin toimiessa isäntäkuntana.

Lausunnossa Fingrid Oyj:n Alajärvi-Hikiä voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta korostettiin hanketoimijan ennakoivaa yhteydenpitoa maanomistajiin.

Oikaisuvaatimus Pesolan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatimista koskevasta päätöksestä hylättiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.