Kyläaktiivi, tule huhtikuussa Alajärvelle etsimään uusia tuulia kylätoiminnan kehittämiseen

Lappajärven Länsirannalla yhteisöllisyyttä pitää yllä muun muassa kylän yhteinen laavu. Kuva: Päivi Kultalahti

MAASEUDUN elinvoimaisuus on kiinni kylissä toimivien yhteisöjen hyvinvoinnista. Lähes jokainen suomalainen on jäsenenä tai toimii jossain järjestössä.

Kylät ja yhdistykset tuottavat hyvinvointia ja palveluja. Tämä on yksi suomalaisen ja eteläpohjalaisen maaseudun tärkeimmistä voimavaroista. Haasteena on kuitenkin yhteisöjen jäsenten jaksaminen. Heistä riippuu, kuinka elinvoimaisia kylät ovat.

–Osallisuus, yhteisöt, kylien elinvoimaisuus ja vastaanottavaisuus ovat teemoja, jotka toivat kolme Aisaparin alueella toimivaa hanketta yhteen, sanoo Manar Ameli Suomen Kylät ry:n Veva-hankkeesta.

Kylille-, Landemia- ja Veva- eli Vetovoimainen ja vastaanottava kylä -hankkeet järjestävät Alajärven kaupungintalolla keskiviikkona 20. huhtikuuta iltakuudelta alkaen tilaisuuden, jossa etsitään yhdessä työkaluja kylätoiminnan kehittämiseen ja uusien toimijoiden aktivointiin neljän paikkakunnan alueella.

Iltaan toivotaan osallistujia jokaiselta kylältä Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Soinin alueelta.

Tarjoilun vuoksi osallistumisesta pyydetään ilmoittautumaan pari päivää etukäteen Aisaparin Päivi Kultalahdelle joko sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoittautua voi myös lomakkeella osoitteessa bit.ly/JPkylät

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.