Vielä ehtii osallistumaan #kulttuurinkuplia-kampanjaan — kevään aikana useita kulttuuritapahtumia

KULTTUURINKUPLIA-KAMPANJA on viime syksystä saakka kannustanut ihmisiä osallistumaan alueella tarjottaviin kulttuuripalveluihin. Leimoja kulttuuripassiin voi kerätä vielä 31.5.2022 saakka.

Osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkintoja ja pääpalkintona viikonloppu Villa Mustaniemessä.

Kampanjassa ovat mukana Alajärven, Vimpelin ja Soinin kirjastot, Alajärven musiikkiopisto, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto, Alajärven evankelis-luterilainen seurakunta ja Nelimarkka-museo. Oman kulttuuripassin voi noutaa ja täyden passin palauttaa edellä mainittuihin toimipisteisiin. 

–Merkinnän kulttuuripassiin saa konserteista, yleisöluennoista, taidenäyttelyistä- ja työpajoista, kirjallisuustapahtumista ja muista kulttuuritapahtumista. Passin voi täyttää paperiversion sijaan myös jakamalla somessa jakamalla kahdeksan julkaisua kokemastaan kulttuuritapahtumasta aihetunnisteella #kulttuurinkuplia, kertoo Kerttu Anttiroiko-Rauma Alajärven kaupunginkirjastolta.

KEVÄÄN aikana on tiedossa vielä useita kulttuuritapahtumia, josta leiman voi käydä hakemassa.

Soinin kirjastossa on tulossa kaksi taidenäyttelyä. Ensimmäinen, 4.–28. huhtikuuta välisenä aikana nähtävillä oleva näyttely on ”Voimaa luonnosta — valokuva- ja maalaustaidetta kolmen sukupolven voimin”. 2. toukokuuta–30. kesäkuuta nähdään Maisa Kiven romaninaisia esittävä taidenäyttely ”Pitsiä ja samettia”. Kiven näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 3. toukokuuta kello 17.

Alajärven evankelis-luterilainen seurakunta järjestää lauantaina 9. huhtikuuta kello 18 Gospel Covertajat -yhtyeen ilmaisen konsertin Lehtimäen kirkossa. Alajärven kirkossa puolestaan esiintyvät Hannu Ilmolahti (laulu) ja Hannu Annala (kitara) 10. huhtikuuta kello 18. Maanantaina 11.4. kello 19 Alajärven kirkossa on musiikkiopiston oppilaskonsertti ja helatorstaina 26.5. kello 17 Majataloilta.

Alajärven kaupunginkirjastossa on 19. huhtikuuta asti Saila Sippolan ja Vuokko Oja-Hautamäen taidenäyttely ”Elämänkaari”.

Nelimarkka-museolla nähdään 24. huhtikuuta saakka Noora Ojanperän näyttely ”Olen olemassa myöhemmin”. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2021 -kilpailun voittajan näyttely käsittelee nykyajasta kumpuilevia tunnekuohuja videon, tekstin ja valokuvien välityksellä. Lisäksi museon perusnäyttelyssä voi käydä tutustumassa Eero Nelimarkan teoksiin ja kirjeenvaihtoon Saima-vaimon kanssa.

Alajärven musiikkiopisto järjestää kevään aikana useita oppilaskonsertteja: maanantaina 11.4. kello 19 Alajärven kirkossa, tiistaina 26.4. kello 18 Lehtimäen seurakuntakodissa, tiistaina 3.5. kello 19 Alajärven kirkossa, keskiviikkona 4.5. kello 19 ja torstaina 5.5. kello 19 paikoissa joita ei ole vielä ilmoitettu, keskiviikkona 11.5. kello 19 Soinin yhtenäiskoululla sekä perjantaina 13.5. kello 19 Nelimarkka-museolla. Lisäksi maanantaina 25.4. kello 19 ja 16.5. kello 19 on kaksi maanantaimusiikkitapahtumaa, ja torstaina 19.5. kello 19 pidetään päätöskonsertti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.