Äänestysaktiivisuus ratkaisee aluevaaleissa

Kokoomuksella oli tarjolla parempi uudistus kuin Marinin hallituksen sote-maakuntahimmeli, joka toteutuu. Kokoomus olisi uudistanut sote-palvelut demokraattisesti ja kuntapohjaisesti. 

Päätökset on tehty ja niiden mukaan toimitaan. Etelä-Pohjanmaan tulevat 59 aluevaltuutettua päättävät jatkossa sosiaali-, terveys- ja palo- ja pelastuspalveluistamme.  

Olen ehdolla aluevaaleissa. On tärkeää, että sosiaali- ja terveyskeskusten verkosto turvataan maakunnan eri osiin. Hoitoon hakeutuminen ei saa olla välimatkasta kiinni. Kansanedustajana haluan tuoda päätöksentekoon maakunnan perspektiivin palveluiden järjestämisestä. Etelä-Pohjanmaan on oltava tasa-arvoisten alueiden maakunta. 

Kauhavan ja Alajärven sotekeskuksissa on tarjottava hyvät perusterveydenpalvelut. Terveysasemilla läheisissä kirkonkylissä tulee pysyä myös riittävä palvelutaso. On huolehdittava myös laajan ympärivuorokautisen päivystyksen keskussairaalasta Seinäjoella.  

KOKOOMUS on vahva perusterveydenhuollon puolustaja. Kansalaisella on oikeus päästä lääkäriin oikea-aikaisesti. Perusterveydenhuollossa ei saa olla jonoja.  Parasta on hoitaa heti oikeassa paikassa. Erikoissairaanhoidon sijaan ongelmiin pitää tarttua varhain jo perusterveydenhuollossa. Jos hoitoon pääseminen kestää, tulisi kansalaisella olla oikeus hakeutua palvelusetelin avulla joko yksityisen tai järjestön palveluun. Terveysongelmien pitkittyminen ja hoidon saamisen venyminen ei ole kenenkään etu. 

Palo- ja pelastustoimen palvelut siirtyvät hyvinvointialueille. Kun kansalaiselle tulee hätä, on palo- ja pelastustoimi usein ensimmäinen paikalle saapuva viranomainen. Sen resurssit on turvattava. Meillä on esimerkkejä siitä, miten palolaitokset ovat kehittäneet toimintaansa oma-aloitteisesti ja omaleimaisesti.  

Aikanaan saamme vastauksen, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannukset kehittyvät ja auttoiko sote-uudistus niiden hillitsemisessä. Rahoituslain on vastattava palvelutarvetta.  Suomalaiset vastustavat jyrkästi hallituksen himoitsemaa maakuntaveroa. Minun mielestäni veroa veron päälle ei ole kestävä ratkaisu talouden tilkitsemisessä. 

Tulevissa vaaleissa äänestäminen on tärkeää. Meidän on huolehdittava tältä alueelta edustus uuteen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoon.

Janne Sankelo 

kansanedustaja (kok) 

aluevaaliehdokas 

Kauhava/Kortesjärvi

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.