Noin 40 vuotta sitten: Kevyttä musiikkia Vimpelin nuorisotalolla

Ilmoitus Järviseudun Sanomissa 29.1.1981

Julkaistu:

Kategoria:

,

PERJANTAINA 30. tammikuuta 1981 Vimpelissä järjestettiin tilaisuus, missä Järviseudun eri kuntien nuorten yhtyeet esiintyivät. Jokaisesta kunnasta oli edustettuna yksi yhtye. Tuossa konsertissa jokaisella yhtyeellä oli mahdollisuus näyttää taitonsa musiikin saralla.  

Tämä konsertti tilaisuus liittyi Järviseudun nuorisolautakuntien yhteistyössä järjestettyihin koinserttitilaisuuksiin. Syyskaudella vastaavat tilaisuudet oli järjestetty Alajärvellä, Evijärvellä ja Lappajärvellä. Nyt tammikuussa oli vuorossa Vimpeli ja sen jälkeen oli vielä samanlainen tilaisuus hiihtoloman jälkeen Kortesjärvellä. Vimpelillä on ollut yhtye kaikissa muissa tilaisuuksissa, paitsi Alajärvellä 7.11. Noihin tilaisuuksiin oli linja-autokuljetukset eri puolilta Järviseutua, että nuoret saattoivat tavata toisiaan. 

Vimpelissä tuona perjantaina olivat seuraavat yhtyeet: Wulganus Alajärveltä, Money Exhange Evijärveltä, Jari ja Hietalan veljekset Kortesjärveltä, The Rainbow Lappajärveltä ja illan isäntäkunnasta Vimpelistä New Rangers. 

H-hetken koittaessa tuona tammikuisena perjantaina tilanne kuitenkin eli, Lappajärveläisen The Rainbown jäsenistöä oli sairastanut ja paikkaamaan saatiin noin tunnin varoitusajalla Kamelon niin ikään Lappajärveltä. 

Vimpelin Nuorisotalo oli ääriään myöten täynnä jo kello 19 aikaan, moni joutui seisomaan käytävällä. Ensimmäisenä soitti paikkakunnan New Rangers -yhtye, aikalaisten kuulijoiden mukaan peli avattiin kovaa, niin äänellisesti, kuin musiikillisestikin. Olihan paikkakunnan omilla pojilla näytön paikka avaajana. New Rangers päätti settinsä Hassisen Koneen Rappiolla -kappaleeseen, 350-päisen yleisön osoittaessa suosiotaan. Toisen setin aloitti Lappajärveläinen Kameleon, joka joutui kehään lyhyellä varoituksella. Yhteistyö pelasi hienosti ja yhtye esitti myös muutaman oman kappaleen.  

Kolmas yhtye, Wulganus, saapui Alajärveltä. Yhtyeen keikkasetissä kappaleista puolet oli omia sävellyksiä. Homma pelasi ja yleisö osoitti suosiotaan. Illan toiseksi viimeisenä oli Jari ja Hietalan veljekset Kortesjärveltä. Pojat lauloivat hienosti ja se herätti kiinnostusta, päätellen yleisön kerääntymisestä lavan eteen. Esitys poikkesi edukseen muista illan muista yhtyeistä, sillä yleensä nuorista koostuvien yhtyeiden musiikki oli erityylistä. Illan viimeisistä soinnuista vastasi Evijärveltä tuleva punkbändi Money Exhange. Yhtyeen musiikki tempaisi yleisön mukaansa, olihan illan viimeisen esiintyjä.  

Muutama anekdootti noista yhtyeistä 

Alajärven Wulganuksessa soittivat Risto Vuorela rummut ja laulu, Asko Uusitupa komppikitara, Asko Laukkonen Soolokitara ja Timo Niskakangas Basso. 

New Rangersissa Vimpelistä soittivat A-P Anttila, kitara, Ari Herrala, laulu, Pekka Lakaniemi, kitara, Tapani Hämäläinen, basso ja Jari Laakso, rummut. Bändi oli alunperin Rangers, mutta hienosäätöjen jälkeen New Rangers. Asioita tiedustellessani kuulin, kuinka bändin rumpali saapui harjoituksiin 502 Valmetilla, kitaristi Pekalla oli uuden näiveä Solifer SM -mopedi, jota toinen kitaristi A-P sai lainata käydäkseen Männikön Väinön grillillä hakemasta evästä. Näin minulle kerrottiin.  

Mikäli sinulla on tietoa, hyviä tarinoita näistä silloisten nuorten yhtyeistä tai jopa valokuvia, ottaisin niitä mielelläni vastaan sähköisessä muodossa. Sähköpostiosoite löytyy lehdestä.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.