Seinäjoki tarvitsee maakuntaa kasvaakseen

MAAKUNTAVAALIT ovat nyt ajankohtaiset ja meillä maakunnan pienillä kunnilla on tietenkin pelko siitä, että Seinäjoki imuroi nyt kaikki alueen palvelut itselleen ja meille muualla asuville matka palveluiden ääreen tulee pitkäksi ja liian hankalaksi. Jos näin kävisi, se tarkoittaisi pienten paikkakuntien entistä suurempaa väkikatoa lähemmäksi kaupunkia ja sitä kautta elinvoiman näivettymistä.

Kuitenkin on merkille pantavaa, että on juuri Seinäjoen etu, että koko maakunta voi hyvin ja elinvoimaisena. Seinäjoen kasvu tulee pääosin maakunnasta, eikä vähiten nuoret lähtevät maakunnan keskukseen opiskelemaan. Jos maakunnassa ei ole väkeä ja syntyvyyttä, Seinäjoenkin kasvu tyrehtyy.

Puheet siitä, että Seinäjoki jotenkin rahoittaisi maakunnan muita kuntia tai kunnat hyötyisivät Seinäjoesta, mutta ei itse saisi vastiketta, voidaan unohtaa. Meille kaikille on etua siitä, että Seinäjoki menestyy ja yhtä tärkeää on kaikille se, että jokainen alueen kunta menestyy.

Maakuntauudistuksen kannalta se tarkoittaa sitä, että palvelut pidetään hyvinä, kattavina ja riittävinä tasapuolisesti koko maakunnan alueella.

Maria Viita-aho-Tohni KD, Lappajärvi

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.