• Timo Ahoa yllätti väitöskirjaan liittyneillä matkoilla se, miten terapeuttista rekassa istuminen voi olla, kaikesta huolimatta, etenkin kesällä yöaikaan, kun ei ole kiire, on hiljaista ja keli on hyvä. Kuva: Kaisu Piiroinen

Väitöstutkija hyppäsi rekan koppiin

VIMPELILÄISLÄHTÖINEN sosiologi Timo Aho suunnitteli väitöskirjansa aiheeksi työväenluokan miesten terveyskulttuuria. Hän päätti perehtyä kuljetusalan ammattilaisten eli rekkakuskien työhyvinvointiin. Rekkakuskin työ oli hänelle ennalta tuttua isänsä kautta. Kuitenkin väitöskirja ”Tuhansia töitä, valvottuja öitä. Etnografinen tutkimus rekkamiesten työnteosta ja rekkamieheydestä tiekuljetusalan käytännöissä" pureutui siihen, kuinka kuljetusala on muuttunut ja kuinka taloudelliset, logistiset, teknologiset ja juridiset muutokset ovat muovanneet rekkamiesten työtä ja rekkamieheyttä.

Artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen.

Jaa juttu: