Evijärvellä järjestetään sprinttisuunnistuskilpailut

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN taajama tulee täyttymään pihkaniskoista 14. elokuuta, kun kokenut suunnistuskilpailuiden järjestäjä: Kortesjärven Järvi-Veikot järjestää alueella kansallisen tason sprinttisuunnistuskilpailun. Kilpailualueena toimii Evijärven Viskarinmäki, jonka kartoituksesta sekä piirrosta on vastannut lappajärveläislähtöinen Essi Ylipelkola.

Järvi-Veikot ovat järjestäneet Viskarinmäen alueella muutaman kerran iltarasteja, mutta virallista kilpailua kartalla ei ole vielä koskaan järjestetty. Sprinttikilpailun kilpailunjohtajan Jaakko Niemistön mukaan lähtökohdat kilpailuun ovat kohdallaan niin maaston kuin myös järjestelykoneiston osalta.

–Evijärvi on hyvä tiivis sprinttitaajama lievillä korkeuseroilla. Kokoustimme asiasta maanantaina 22. päivä seuramme porukalla ja saimme hommaan selvät sävelet melko nopeasti. Meillä on hyvä rutinoitunut porukka kilpailun järjestämiseen ja kaikki tietävät hyvin oman roolinsa. Rastiliput ilmestyvät keskustaan kilpailupäivän aikana ja ne korjataan pois saman illan aikana, Niemistö kertoo.

VISKARINMÄKI tarjoaa sprinttisuunnistukseen mainiot olosuhteet. Kilpailuun odotetaan osallistujia niin lähialueelta kuin myös kauempaakin. Asutussa ympäristössä kilpaileminen luo kuitenkin kilpailun valmisteluun haasteita maastokäytön lupien hankinnassa. Sprinttikartalla alueiden omistajien määrä voi kasvaa useisiin kymmeniin.

Mainos

–Yksityiset pihat ovat jo valmiiksi kiellettyä aluetta. Jos joku kokee haluavansa jättää oman tonttinsa kilpailualueen ulkopuolelle, pyydämme tässä tilanteessa olemaan yhteydessä toimihenkilöihimme. Kyseessä on parin tunnin mittainen tapahtuma eli kilpailu ei katukuvaan pitkää aikaa vaikuta, Niemistö tiedottaa.

KILPAILUNJOHTAJA toteaa sprinttisuunnistuskilpailussa keskeisimpinä suunnitteluperusteina olevan kilpailijoiden turvallisuus sekä tasa-arvoisuus. Liikennejärjestelyiden huolellinen suunnittelu on onnistuneen kilpailun edellytys.

–Kilpailukeskuksen on tarkoitus sijaita Evijärven nuorisoseuralla. Turvallisuudella tarkoitan sitä, että kilpailussa huomioidaan sekä kilpailijoiden että alueen yleisön ja asukkaiden liikkuminen. Tasa-arvoisuus on myös tärkeä elementti, sillä ratojen tulee olla sellaiset, etteivät satunnaistekijät, kuten esimerkiksi liikenne aseta kilpailijoita eriarvoiseen asemaan, Niemistö mainitsee.

Niemistön lisäksi kilpailun toimihenkilöihin kuuluvat ratamestariryhmän johtaja Antti Asuinmaa, ratamestarit Tuomo Lahtinen ja Essi Ylipelkola, lasten ratamestari Aimo Myllymäki sekä kilpailun valvojana toimiva Pauli Ojanperä. Kilpailutapahtuman jälkeen alueella järjestetään Järvi-Veikkojen iltarastit, jotka alkavat totutusta poiketen puoli seitsemältä illasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.