Kuivuus piinaa Kortesjärven urheilukenttää

Julkaistu:

Aihe:

LÄMPIMÄT ja sateettomat kesäkelit ovat piristäneet monen kesää, mutta Kortesjärven urheilukentän suhteen tilanne on tänäkin vuonna alkanut kääntyä hiljalleen heikompaan suuntaan. Kuivuus on saanut aikaan sen, että vaikka jalkapallokauden syyskierroksien otteluruuhkarupeama kortesjärveläisillä joukkueilla on vasta tuloillansa, niin kentän pinta on alkanut jälleen olemaan edellisten vuosien tapaan hälyttävän huonossa tilassa.

Kentän kastelu on herättänyt runsaasti keskustelua jo pitkän aikaa Kortesjärvellä. Nurmi ja pohja tiedostetaan haastavaksi ylläpitää, mutta ottaen huomioon jalkapallon suosion alueellisena urheilulajina varsinkin nuorien keskuudessa, asiaan reagointia on vuosittain pidetty varsin vähäisenä. Sama keskustelu on noussut paikallisten jalkapallojoukkueiden keskuudessa esille lähes joka kesä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

KORTESJÄRVELÄISET Petra Häkkinen ja Taika Suomela käyvät kentällä tunnollisesti harjoittelemassa kolme kertaa viikossa alustan kuivuudesta huolimatta. Motivoituneet tytöt pelaavat Kauhavan Kanuunoiden joukkueessa, jolla joukkueen yhteiset harjoitukset järjestetään Kortesjärven urheilukentällä kerran viikossa. Tytöt kokevat harjoituspuitteissa olevan rutkasti parannettavaa.

–Pinta alkaa olla jo todella kuiva ja se häiritsee tekemistä monissa tilanteissa. Kaatuminen alkaa olla vaarallista, sillä pinta on todella piikikäs ja siihen osuminen tekee useimmiten todella kipeää, Taika sanoo.

Ylläpitojärjestelyt olisivat tyttöjen mielestä yksi konkreettinen kehityskohde ja asioihin toivottaisiin saatavan muutosta mahdollisimman nopeasti nyt ja myös tulevillekin kausille.

Mainos

–Sitä pitäisi ehdottomasti kastella enemmän ja pintakin on ruvennut olemaan todella kuoppainen, joten siihen pitäisi jotain keksiä. Nilkat ovat jatkuvasti vaarassa, sillä ne voivat mennä heti jalan osuessa kuoppaan. Toivomme, että kentän ylläpidosta vastattaisiin aktiivisemmin, Petra kommentoi.

TYTTÖJEN joukkueella kausi on edennyt normaaliin tapaan, vaikka harjoitteluolosuhteissa olisikin runsaasti tekemistä. Vastustajat antavat kentän laadusta Kortesjärvellä pelatuissa otteluissa usein varsin negatiivista kommenttia, erityisestikin syyskierroksilla.

–Ulkopuolisilta tulee aina jonkin verran palautetta kentän huonosta kunnosta, enkä usko, että se ainakaan hyvää mainosta Kortesjärvelle tuo. Valmentajammekin on asiasta samaa mieltä, sillä emme pysty harjoittelemaan missään nimessä parhaalla mahdollisella tavalla tämän kuntoisella kentällä, Petra kertoo.

Perinteikkäänä jalkapallopitäjänä tunnetun Kortesjärven urheilukenttä on aktiivisessa käytössä keväästä syksyyn asti. Kentällä harjoittelevat viikoittain muun muassa Kortesjärven Järvi-Veikkojen, Kauhavan Kanuunoiden sekä NJS Kortesjärven joukkueet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.