Puolivälissä ei vaihdettu joukkuetta

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajiston kahden vuoden toimikaudet päättyvät tämän kuun lopussa.

Valtuustokauden puolivälissä ei vaihdettu joukkuetta, sillä maanantaina valtuusto valitsi lähes kaikki johtavat luottamushenkilöt uudelleen jäljellä oleviksi kahdeksi vuodeksi.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja on Juhani Laasanen, ensimmäinen varapuheenjohtaja Esko Leväniemi ja toinen varapuheenjohtaja Ville Väkeväinen. Kaikki kolme ovat Suomen Keskustasta.

Kunnanhallitukseen valittiin keskustalaiset Maarit Ahola, Jari Hernesniemi, Hannu Kuoppala, Elina Löytömäki ja Jarkko Savola. Heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ovat Ahti Mäkitarkka, Eeva-Liisa Ylipelkola, Seija Autio, Heikki Honkaniemi ja Arja Lehtola.

Kristillisdemokraateista kunnanhallitukseen valittiin Maria Viita-aho-Tohni ja varajäseneksi Vesa Luoma.

VIIDEN keskustalaisen ja yhden kristillisdemokraatin valinta sujui yhteisymmärryksessä. Seitsemäs kunnanhallituksen jäsen tuotti äänestyksen.

Huhtikuun 2017 kuntavaaleissa valtuustoon valittiin perussuomalaisten listalta Aku-Matti Juttuniemi ja Seppo Keski-Vinkka.

Puolueiden ja valtuustoryhmien edustajat sopivat neuvotteluissaan keväällä 2017, että ensin Juttuniemi on kaksi vuotta kunnanhallituksen varsinainen jäsen ja Keski-Vinkka varajäsen. Sitten jälkimmäisiksi kahdeksi vuodeksi he vaihtaisivat tehtäviä keskenään.

Keski-Vinkka ilmoitti helmikuussa 2018, että hän eroaa perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja siirtyy sinisiin.

Maanantaina äänin 2-15 kunnanhallitukseen valittiin Juttuniemi ja varalle Keski-Vinkka. Kaksi äänesti tyhjää.

Tuloksen selvittyä Keski-Vinkka kertoi, että hän ei ole käytettävissä varajäseneksi, minkä jälkeen Juttuniemen varajäseneksi valittiin Arvi Kangastie.

KUNNANHALLITUKSEN puheenjohtajana jatkaa Hannu Kuoppala ja varapuheenjohtajana Jarkko Savola.

Kuoppala on toiminut puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta. Kesällä 2017 varapuheenjohtajana aloitti Antti Turpeinen (kesk.), joka kuitenkin valittiin perusopetuksen rehtoriksi. Savola valittiin elokuussa 2018 hänen tilalleen kunnanhallitukseen ja sen varapuheenjohtajaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.