Eläkeliiton Lappajärven yhdistyksen kuulumisia

Lappajärven eläkeyhdistyksen hallitus vuosimallia 2024.
Lappajärven eläkeyhdistyksen hallitus vuosimallia 2024.
Lappajärven eläkeyhdistyksen hallitus vuosimallia 2024.
Lappajärven eläkeyhdistyksen hallitus vuosimallia 2024.

Yhdistys piti järjestäytymiskokouksensa 22. tammikuuta 2024. Maarit Ahola valittiin varapuheenjohtajaksi, Paula Murtoniemi sihteeriksi, Eeva-Liisa Ylipelkola jatkaa edelleen rahastonhoitajana, rekisterinhoitajana ja kirjanpitäjänä. Matias Keto edustaa yhdistystä piirihallituksessa, Gun-Lis Övermark hoitaa tiedottajan tehtävää, Anne Alaviitala ja Anne Sadeharju toimivat arpavastaavina, uusiksi emänniksi valittiin Kaija Tastula-Lamminen ja Hannes Lammi. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Esko Vanharanta, Pekka Hernesniemi ja Leila Övermark. Syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi tälle vuodelle Heimo Herralan. Vapaaehtoistyötä yhdistyksessä tekevät Esko Vanharanta ja Saara Kankaanpää, joka vetää Palvelukoti Maijalassa suosittua tarinatupakerhoa kerran kuukaudessa.

Järjestäytymiskokouksessa perustettiin myös kaksi toimikuntaa. Harrastus- ja tapahtumatoimintaan valittiin Eeva-Liisa Ylipelkola, Paula Murtoniemi, Heimo Herrala ja Hannes Lammi. Kulttuuri- ja hengelliseen toimikuntaan valittiin Maarit Ahola, Paula Murtoniemi, Leila Övermark ja Heimo Herrala. Näillä voimilla ideoidaan ja suunnitellaan yhdistykselle jäseniä kiinnostavaa toimintaa ja neuvotellaan yhteistyötahojen kanssa.

Yhdistys päätti tukea ja kannustaa jäsentensä osallistumista Eläkeliiton ja sen E-P:n piirin kilpailutoimintaan maksamalla heidän osallistumismaksunsa. Näissä asioissa voi olla suoraan yhteydessä rahastonhoitajaan. Edelleen päätettiin, ettei osallistujien tarvitse maksaa kahvimaksua yhdistyksen tilaisuuksissa. Vuoden 2023 Liikunta- ja vapaaehtoistyön kortit voi palauttaa Lappajärven S-marketin aulassa olevaan palautuslaatikkoon. Kaikkien suorituskorttinsa palauttaneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti lappajärveläiseen liikkeeseen. Samalla voi ottaa uuden liikuntakortin palautuslaatikon kyljessä olevasta taskusta tämän vuoden suorituksien kirjaamista varten! Meneillään on myös edelleen jäsenhankintakampanja, kaikkien yhdistykseen liittyvien kesken arvotaan 50 € lahjakortti. Liittyminen onnistuu nopeimmin netissä Eläkeliiton ja yhdistyksemme etusivulla olevasta linkistä tai suusanallisesti suoraan hallituksen jäsenten kautta.

Hankerahoitusta Eläkeliiton kautta anotaan tänä vuonna eläkeläisten hyvinvointia edistävään toimintaan. Harrastustoimintana jatkuu vesijumppa video-ohjauksella keskiviikkoisin Kivitipussa, samoin kuukausittain kokoonnutaan kerhoon ajankohtaisten aiheiden ja hauskan yhdessäolon merkeissä, vertaisohjaukseen perustuva digikerho kokoontuu torstaisin kirjastossa kello 13, aloitamme boccian ja mahdollisesti myös curlingin pelaamisen Kivitipussa, samoin kuin on suunnitteilla bingon pelaaminen yhteistyössä Kivitipun kanssa. Yhteistyökumppanimme Lappajärven kunta jatkaa edelleen toimintapäiviä perjantaisin Kivitipussa tuttuun tapaan, samoin kuin Aijoos -toiminta liikuttaa jäseniämme aina maanantaisin nuorisotiloilla, joten tekemistä kyllä riittää.

Tammikuun kuukausikerhossa meille olivat kertomassa Sote-asioista keskustan E-P:n aluevaltuustoryhmästä Ville Ala-aho ja Lappajärven kunnasta Anssi Kuusela. Saimme rautaisannoksen tietoa soten säästötavoitteista ja toiminnan järjestämisestä Lappajärvellä. Paikalla oli runsaasti väkeä, joten aihe oli todella ajankohtainen ja kiinnostava. Saimme tietää, että 7+1-malli tarkoittaa sitä, että Etelä-Pohjamaan alueella toimii Seinäjoen sotekeskuksen lisäksi seitsemän alueellista sotekeskusta. Lappajärveläisillä on mahdollisuus käyttää valintansa mukaan joko Kauhavan tai Alajärven sotekeskusten palveluja. Lappajärvelläkin pyritään säilyttämään joitakin palveluita ja myös harkinnassa on palveluauto ja niin sanotut jalkautuvat palvelut, sekä digitaaliset terveyspalvelut. Tällä hetkellä lääkäreistä ja hoitajista on kova pula, mikä hankaloittaa palvelujen saatavuutta ja nostaa palvelujen hintaa. Anssi Kuusela kertoi Lappajärven palveluista vanhemmalle väestölle. Tarvitessaan asukkaalla on mahdollisuus muun muassa maksuttomaan elintapaohjaukseen, jos tuntuu siltä, että tarvitsee vinkkejä ja ohjausta terveellisempiin elämäntapoihin, tähän haetaan lääkärin tai hoitajan kautta. Käytössä on myös Kaikukortti, jonka avulla vähävaraisella on mahdollisuus osallistua erilaisiin palveluihin ilmaiseksi. Aijoos -toiminnalla on myös Kulttuurikaveritoiminta, jonka kautta voi löytää kaverin erilaisiin kulttuuritapahtumiin osallistumiseen.

Paula Murtoniemi

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.