Evijärvi-viikkoa ideoitu ahkerasti kulissien takana

Kunnan Sanna Syrjälä, yrittäjien Seija Rankinen ja Ruurikkalan Karoliina Keskinen ideoivat Evijärvi-viikkoa maaliskuussa. ”Tykkään siitä asenteesta, millä ihmiset ovat tätä suunnitelleet. He ovat olleet tosi aktiivisia, ja tätä on kiva tehdä”, Syrjälä sanoo.

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVI-VIIKKOA on ideoitu ahkerasti kulissien takana. Erilaisia tapahtumia, tilaisuuksia ja tempauksia on jo yli kolmekymmentä.

Virallisesti Evijärvi-viikko alkaa keskiviikkona 26. kesäkuuta. Tuona päivänä järjestetään urheilukentällä Erkin koitos, nuorisoseuralla Carita Surma-ahon konsertti ja ensimmäinen seurakunnan yhteislauluilloista, jotka kiertävät eri kylissä. Lisäksi Evijärvi-kauppa avaa silloin ovensa pizzerian talossa.

–Kunta vuokraa sen tyhjän tilan ainakin näiksi kahdeksi viikoksi. Minä pykään siihen Evijärvi-kaupan, missä on myynnissä Evijärvi-tuotteita. Myös palveluyritykset voivat tuoda tarjouksiaan sinne, kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä kertoo. –Sen lisäksi se palvelee tämän kaksi viikkoa tapahtumatoimistona, Evijärven matkailuneuvontapisteenä ja pop-up-kunnantalona.

Esimerkiksi perjantaina 5. heinäkuuta järjestetään kultakruunujuhla koulukeskuksella. Siellä näkyvät sekä kruunun hiihto- että morsiusaspektit, ja ääneen pääsevät sekä sen aikaiset kilpahiihtäjät että nykyiset juniorit.

–Juhlasta ei haluta tehdä pönöttävää, vaan oikeasti mukava. Se mukailee ensimmäistä kultakruunujuhlaa, josta kirjoitettiin siihen aikaan lehdissä hirvittävän tarkasti. Mulla on se lehtileike, ja sen kieli on niin hupaisaa. Ilkan toimittaja oli kirjoittanut, ”Ja sitten yhteislauluna lauloimme Suksimiehen laulun, ja sitten kuorolaiset esittivät Järviseudun marssin.” Mehän saadaan suoraan siitä vanhasta lehtijutusta meidän ohjelman runko, Syrjälä naurahtaa.

Hän kertoo kultakruunun kiinnostaneen ihmisiä valtavasti.

–Mulle on tullut siitä aivan älyttömästi yhteydenottoja. Se on osa evijärveläisyyttä.

Vielä ei ole lyöty lukkoon viikonpäiviä esimerkiksi Evijärvi-seuran järjestämille kiertoajeluille, jotka tehdään ainakin Evijärven ympäri ja muistomerkeille.

–Nyt oli ajatus, että ne eivät olisi markkinapäivänä, kuten tavallisesti, vaan eri päivinä Evijärvi-viikon aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.