Vuoden verran apua aivan kaikkiin ongelmiin

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN ohjaamo täytti maaliskuussa tasan vuoden.

Kahdessa pisteessä, Kauhavan nuorisotila Saumassa maanantaisin ja Alahärmän kirjastossa, torstaisin toimivasta ohjaamosta nuoret voivat hakea apua muun muassa urasuunnitteluun ja työnhakuun, elämän- ja arjenhallintaan, fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin, osaamisen kehittämiseen ja koulutusmahdollisuuksien selvittämiseen, toimeentuloon ja asumiseen.

Se kokoaa yhteen eri toimijat, kuten sosiaali-, terveys- ja nuorisopuolen, etsivän nuorisotyön, te-palvelut, oppilaitosten opot ja uraohjaajat, yhdistykset, maakuntakorkeakoulun ohjaajat ja Kelan. Sloganina onkin, ”Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita ohjaamosta.”

–Tarkoituksena on, että nuoren ei tarvitse tietää, keneen hänen pitää ottaa yhteyttä missäkin kysymyksessä. Riittää, että hän tulee ohjaamoon, ja asiat hoituvat siellä. Kauhavan ohjaamossa tärkeitä asioita ovat muun muassa korttikoulutukset, kuten hygieniapassikoulutus, ja cv- ja työnhakupäivät, kertoo Anne Latvateikari. Hän työskentelee te-palveluissa ja koordinoi kaikkia Etelä-Pohjanmaan ohjaamoita.

LATVATEIKARI kertoo, että kuten valtakunnallisestikin, Kauhavan ohjaamossa asioidaan eniten työllistymiseen ja kouluttautumiseen liittyen. Myös raha-, etuus- ja terveysasiat, harrastukset ja asuminen ovat pohdituttaneet.

Viime vuonna Kauhavan ohjaamossa kävi asiakkaita ja koululaisryhmiä yhteensä 244.

–Tänä vuonna määrä tulee kasvamaan suuresti, ainakin alkuvuoden luvut puhuvat siihen suuntaan.

Latvateikarin mielestä parasta ohjaamossa on se, että nuoren asia hoidetaan oikeasti kuntoon, oli asia mikä hyvänsä.

–Nuorten palvelut ovat olleet sirpalemaisesti järjestettyjä, eivätkä työntekijät ole tehneet yhteistyötä. Ohjaamo tarjoaa alustan jo olemassa oleville palveluille sekä tuo esimerkiksi te-palveluita lähemmäs asiakasta. Kauhavalla ohjaamo tarjoaa rennon paikan nuorelle keskustella asioista ilman viranomaismaista toimintaa. Nuoren palvelupolku lyhenee ohjaamossa asioidessa selvästi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.