Lue uimalasit päässä tai yhdellä jalalla seisten

Yksi haasteen tehtävistä on lukea pehmolelulle, demonstroi Rosita Ukkonen.

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kirjastoissa on kevään aikana käynnissä 300 minuutin lukuhaaste.

Lukuhaasteen voi noutaa kirjastosta, ja se palautetaan täytettynä 10. toukokuuta mennessä.

Haasteessa luetaan 10 minuuttia kerrallaan erilaisilla tyyleillä, kuten taskulampun valossa, uimalasit päässä, hassulla äänellä tai villasukat jalassa. Kun kaikki 30 haastetta on suoritettu, 300 minuuttia on täynnä.

Lapset ja nuoret tekevät paljon erilaisia haasteita esimerkiksi YouTubessa. Lukuhaasteen on ideoinut oululaisen Jäälin koulun oppilaskunta.

–Tämä oli hyvä idea, joten me kopioitiin se omaan käyttöömme Kauhavan kirjastoihin, kertoo Kortesjärven kirjaston virkailija Rosita Ukkonen. –Tärkeintä siinä on tietysti, että lukutaito pysyy yllä, mutta lisäksi se, että lukemisesta saadaan kivoja kokemuksia. Lukemisen ei tarvitse olla tylsää hiljaa paikallaan istumista, vaan sitä voi tehdä monella tavalla, ja vaikka vain kymmenen minuuttia kerrallaan.

Ukkonen kertoo, että ainakin muutamia lappuja on jo käyty kirjastolta hakemassa. Sen lisäksi haaste on esitetty alakouluihin.

–Vaikka tämä on lähinnä suunnattu lapsille, toki aikuisetkin saavat osallistua.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.