Seurantalojen korjausavustusten haku alkoi

Seurojentalot ovat perinteisiä tanssipaikkoja. Kuva: Kotiseutuliitto

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Seurantalojen korjausavustusten hakuaika on alkanut. Hakemus tulee jättää Suomen Kotiseutuliiton sähköiseen hakupalveluun 30.9.2018 mennessä.
Tänä vuonna on haettavana lisäksi seurantalojen kuntoarvioihin tarkoitettu erillisavustus, jota jaetaan vähintään kahden seurantalon omistavan yhteisön muodostamille ryhmille. Erillistä avustusta kuntoarvioihin haetaan Suomen Kotiseutuliiton sivuilla olevalla lomakkeella.
Avustusten jakamisessa kiinnitetään huomiota talon kulttuurihistorialliseen arvoon sekä kansalaistoiminnan kokoontumistilojen tarpeeseen alueella. Ratkaisevassa osassa avustuksia myönnettäessä ovat hyvät korjaussuunnitelmat. Vuonna 2018 korjausavustusta myönnettiin 174 seurantalon omistavalle yhteisölle yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Hakijoina oli 237 eri yhteisöä.
Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.  Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa tarvittavat määrärahat. Avustusten myöntämisestä päättää Suomen Kotiseutuliiton hallitus Seurantaloasiain neuvottelukunnan lausunnon perusteella helmi-maaliskuussa 2019. Määräraha avustuksiin varataan valtion talousarviossa veikkausvoittovaroista.

Seurantalojen korjausavustusten hakeminen tapahtuu Suomen Kotiseutuliiton sivustolta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.