Frisbeegolfradalla voi jo heitellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärven Nissinkankaan pururadan uuden frisbeegolfkentän viralliset avajaiset pidetään elo-syyskuun vaihteessa.

Korit ja heittoalustat ovat paikallaan, eli pelaaminen periaatteessa onnistuu jo. Pitää tosin tietää, minne mennä, sillä väylien opasteita ja maastokarttaa ei ole vielä saatu radan suunnittelijalta. Toistaiseksi radan kulkusuunnat ovat nähtävillä vain kunnan nettisivuilla.

Radalla on 18 väylää, joiden pituus vaihtelee 60–200 metrin väliltä. Väylien yhteispituus suoraan korilta korille mitattuna on reilut kolme kilometriä.

Kunnan liikunnan- ja vapaa-aikaohjaajan Mika Koskelan mukaan se soveltuu kaikenlaisille pelaajille.

–Aloittelijoille ja kokeneemmillekin löytyy mielekkyyttä. Aloittelijalle voi olla haastaviakin juttuja, mutta ei tarvitse pelätä, että aloittaminen olisi liian vaikeaa. Kokeneelle pelaajalle rata on suunnilleen keskihaastava.  

Hän kertoo myös, että käyttäjiltä saadun palautteen perusteella radalle voidaan vielä tehdä muutoksia, kuten uusia kulkuväyliä ja raivauksia.

Kunta on hankkinut lajissa käytettäviä kiekkoja. Niin sanotut draiverin, midarin ja putterin sisältävän starttipaketin voi tällä hetkellä lainata Jannen koneesta. Lainakiekoille on tarkoitus löytää toinen paikka, joka on auki myöhempään ja viikonloppuisin. Radalla ilmaiskiekkoja ei säilytetä.

Radan osat on toimittanut Prodigy Disc Europe. Sen suunnitteli Prodigyä edustava SM-tason kilpapelaaja Seppo Paju.

Koskela itse kiinnostui frisbeegolfista ystäviensä kautta, mutta syventyi lajin saloihin tarkemmin tehdessään Lapin ammattikorkeakoululle opinnäytetyötä radan suunnittelusta Evijärvelle.

Hänen opinnäytetyössään ehdottamansa suunnitelma toteutui lopulta sellaisenaan. Hänen mielestään tärkeintä oli, että heittoalustat tehtiin 4×2 metrin tekonurmesta ja kyllästepuusta.

–Kokeneempien pelaajien mukaan sitä pienemmät heittoalustat soveltuvat vain pienemmille puistokentille. Esimerkiksi 150-metrisellä väylällä vauhdinottopaikan pitää olla riittävän pitkä.

Hän korosti myös, että väyliä tuli mielellään olla 18. Tällöin puhutaan A-tason radasta. Radalle piirretään myös yhdeksän väylän mittainen puolikaskierros, jotta nopeampi kierroskin on mahdollista pelata. 

–Rata on mielestäni suotavaa rakentaa täyteen A-tason mittaan, jolloin se palvelee laajempaa käyttäjäryhmää. Täysmittainen rata mahdollistaa myös kilpailujen järjestämisen sekä houkuttelee pelaajia niin Evijärveltä kuin lähiseudultakin.

Koskelan mukaan itse kenttä soveltuisikin tulevaisuudessa kilpailujen järjestämiseen, mutta sitä ennen muuta toimintaa täytyy kehittää organisoidumpaan suuntaan.

–Kisoja ajatellen suurin vaatimus olisi, että on seura tai ryhmä, joka on kilpailujen takana. Muutamien harrastajien kanssa olen kyllä jutellutkin asiasta ja voisin arvella, että pientä kiinnostusta on ollut ilmassa. Tulevaisuus kuitenkin näyttää, mitä toimenpiteitä asian eteenpäin viemiseksi tarvitaan.

Kunnanjohtaja Teemu Kejosen mielestä on hienoa, että Evijärvelle saatiin täysmittainen frisbeegolfrata.

–Rata laajentaa osaltaan liikuntapaikkatarjontaa Evijärvellä, ja uskon että sille löytyy paljon aktiivisia nykyisiä ja uusia harrastajia. Sopivan haastava rata kerää varmasti pelaajia niin Evijärveltä kuin lähiympäristöstäkin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.