Työttömien työnhakijoiden määrä laskussa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 5509 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vastaavasta vertailuajasta määrä laski 19,4 prosentilla (-1325 henkilöllä). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski samalla ajanjaksolla 17,1 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli toukokuussa 6,4 prosenttia. Lukema pysyi yhä Manner-Suomen toiseksi alhaisimpana. Alhaisin työttömien työnhakijoiden lukema oli edelliskuukausien tapaan Pohjanmaan ELY-keskusalueella, ollen nyt 6,3 %. Koko maassa vastaava osuus oli 9,2 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi laskuaan kaikissa alueen seutukunnissa ja kunnissa. Maakunnan alin työttömien työnhakijoiden osuus oli jo useamman edelliskuukauden tapaan Kuortaneella, ollen nyt 4 %.

Ainut ikäryhmä, jossa työttömien työnhakijoiden määrä toukokuuta 2017 ja 2018 tarkasteltaessa kasvoi, oli 15-19 -vuotiaiden ikäryhmässä (kasvua 10,7 %). Kaikissa muissa ikäryhmissä työttömien työnhakijoiden määrät laskivat. Suhteellisesti eniten määrä laski 55-59 -vuotiaiden ikäryhmässä, jossa laskua edellisvuoteen oli 25,7 prosenttia.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.