Etelä-Pohjanmaalla huhtikuun lopussa 6228 työtöntä työnhakijaa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,5 %), Kuortaneella (4,8 %) ja Soinissa (5,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,5 %), Kuortaneella (4,8 %) ja Soinissa (5,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,5 %), Kuortaneella (4,8 %) ja Soinissa (5,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,5 %), Kuortaneella (4,8 %) ja Soinissa (5,5 %).
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta, mutta laski viime kuukaudesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 882 henkilöllä eli 16,5 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 336 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 11,9 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,3 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,3 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Alavudella (49), Kauhavalla (34) ja Kuortaneella (23 prosenttia).

Lomautettujen lukumäärä huhtikuun lopussa oli 908, jossa nousua oli 156 henkilöä (20,7 prosenttia) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 260 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1469 henkilöä, mikä oli 338 henkilöä (29,9 prosenttia) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1 415 kappaletta, joka oli 621 kappaletta (-30,5 prosenttia) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3 743 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.