Etelä-Pohjanmaalla elokuun lopussa 5136 työtöntä työnhakijaa 

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,7 %), Kuortaneella (3,7 %), Isojoella (4,5 %) ja Karijoella (4,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,7 %), Kuortaneella (3,7 %), Isojoella (4,5 %) ja Karijoella (4,5 %).

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta, mutta laski edellisestä kuukaudesta. 

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 52 henkilöllä eli 1,0 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 726 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 4,3 prosentilla. 

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,0 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,4 prosenttia. 

Mainos

Lomautettujen lukumäärä elokuun lopussa oli 515, jossa nousua oli 221 henkilöä (75,2 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1278 henkilöä, mikä oli 48 henkilöä (3,9 %) enemmän kuin vuosi sitten. 

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1659 kappaletta, joka oli 597 kappaletta (-26,5 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3243 työpaikkaa. 

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi). 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.