Työttömiä toukokuussa enemmän kuin vuosi sitten, vähemmän kuin huhtikuussa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,4 %), Kuortaneella (4,5 %) ja Soinissa (4,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,4 %), Kuortaneella (4,5 %) ja Soinissa (4,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,4 %), Kuortaneella (4,5 %) ja Soinissa (4,5 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,4 %), Kuortaneella (4,5 %) ja Soinissa (4,5 %).
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta, mutta laski viime kuukaudesta.

Etelä-Pohjanmaalla oli toukokuun lopussa 5729 työtöntä työnhakijaa. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 882 henkilöllä eli 18,2 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 499 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 11,5 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,9 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Kuortaneella (67 %), Alavudella (45 %) ja Isojoella (45 %).

Lomautettujen lukumäärä toukokuun lopussa oli 665, jossa nousua oli 163 henkilöä (32,5 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 243 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1469 henkilöä, mikä oli 298 henkilöä (25,4 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1197 kappaletta, joka oli 754 kappaletta (-38,6 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3098 työpaikkaa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.