Valtuusto hyväksyi tonttikaupat Soinissa

Soinin kunta myy Kohiwoodille maa-alan Yrityslaaksosta.
Soinin kunta myy Kohiwoodille maa-alan Yrityslaaksosta.
Soinin kunta myy Kohiwoodille maa-alan Yrityslaaksosta.
Soinin kunta myy Kohiwoodille maa-alan Yrityslaaksosta.

SOININ kunnanhallitus merkitsi 17. kesäkuuta tiedoksi Alavuden kaupungin irtisanomat nuorten työpajan ja etsivän nuorisotyön sopimukset, sekä Skitecin irtisanoman Vuorenmaan vuokrasopimuksen. Näiden asioiden tiimoilta valtuutettiin johtavat viranhaltijat neuvottelemaan ja suunnittelemaan jatkotoimia.

Kohiwoodin vuokrasopimus uudistettiin. Kohiwood Oy on toiminut vuokralla Soinin kunnan omistamassa teollisuuskiinteistössä, joka sijaitsee kunnan omistamalla kiinteistöllä Yrityslaakso. Uusi tarkistettu vuokra on 8 000 euroa kuussa.

Valtuusto hyväksyi 24. kesäkuuta maakaupan Kohiwoodin kanssa. Yritykselle myydään kunnan omistamat, Yrityslaaksossa sijaitsevat, teollisuusalueiksi kaavoitetut 19 hehtaarin suuruiset maakiinteistöt, jotka ovat olleet vuokrattuina Kohiwood Oy:lle. Kiinteistön myynnistä on rajattu pois kiinteistön alueella sijaitseva teollisuushalli sekä sen alla oleva maa-alue. Lisäksi myydään kiinteistö Jokiranta. Kaupan hinta on 190 000 euroa.

Soini sai aiemmin myönteisen päätöksen Etelä-Pohjanmaan Liitolta 651 000 euron avustuksesta  bioterminaalin rakentamiseen. Hankkeen kustannusarvio on ollut 930 000 euroa. Kunnan maksuosuus on 279 000 euroa, joka jakautuu vuosille 2024–2026. Valtuusto myönsi hankkeelle tälle vuodelle 70 000 euron lisämäärärahan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.