Evijärven kirjaston lainausaktiivisuus maan huippua

Kirjastonjohtaja Merle Kupilan mukaan Evijärven kirjaston hyvä sijainti, monipuolinen valikoima ja asiakaspalvelu sekä omatoimikirjasto mahdollistavat hyvän lainausaktiivisuuden.
Kirjastonjohtaja Merle Kupilan mukaan Evijärven kirjaston hyvä sijainti, monipuolinen valikoima ja asiakaspalvelu sekä omatoimikirjasto mahdollistavat hyvän lainausaktiivisuuden.
Kirjastonjohtaja Merle Kupilan mukaan Evijärven kirjaston hyvä sijainti, monipuolinen valikoima ja asiakaspalvelu sekä omatoimikirjasto mahdollistavat hyvän lainausaktiivisuuden.
Kirjastonjohtaja Merle Kupilan mukaan Evijärven kirjaston hyvä sijainti, monipuolinen valikoima ja asiakaspalvelu sekä omatoimikirjasto mahdollistavat hyvän lainausaktiivisuuden.

TARKASTELTAESSA kirjastojen lainoja suhteessa kunnan asukaslukuun, Evijärvi on valtakunnallisesti kolmen parhaan kärjessä, kertovat kirjastotilastot. Muilla kärkipaikolla ovat Rantasalmi ja Kauniainen. Millaisia syitä uskot olevan hyvän lainausaktiivisuuden takana, kirjastonjohtaja Merle Kupila?

–Varmasti kirjaston hyvä sijainti vaikuttaa, mutta myös asiakaskunnan tarpeiden tuntemus.

Evijärven kirjasto sijaitsee koulukeskuksen kanssa samassa pihapiirissä, josta löytyy ala-aste, yläaste ja lukio, sekä myös uusi päiväkoti.

–Kirjasto on lähellä niitä, jotka tarvitsevat kirjoja. Koulukirjastoja täällä ei ole ollenkaan käytännössä, ja opettajat ja päiväkodin henkilökunta ovat tosi sitoutuneita käymään kirjastossa.

–Me tunnemme myös asiakkaidemme tarpeet. Meille asiakas on niin tärkeä, että aina haluttu aineisto hankitaan lainattavaksi. Jos sitä ei ole omassa kimpassa, niin sitten kaukolainataan. Olemme opettaneet asiakkaat siihen, että kaikkea saa, ja kaikkea voi aina kysyä.

Evijärven kirjastossa on käytössä myös omatoimiaukioloaika.

Kunnassa päättäjät suhtautuvat kirjastoon positiivisesti, mikä näkyy myös toimivissa ja uusituissa tiloissa, sekä kohtuullisen hyvinä hankintamäärärahoina. Meille tulee uutta aineistoa koko ajan. Minun mielestäni on tärkeää, että näin pienessä kunnassa aineisto on uusiutuvaa. Olen aina sanonut, että kirjasto ei ole divari. Kaikkea ei pieni kunta voi ostaa, silloin loppuu tilat ja sen lisäksi rahat, mutta sitten on se kimppa takana.

Evijärvellä kirjaston kokoelma pyritään pitämään monipuolisena hankkimalla kirjallisuutta eri aihepiireistä kaikille asiakasryhmille. Kirjallisuuden lisäksi hankitaan myös muita aineistoja, kuten elokuvia, konsolipelejä, lautapelejä ja lainattavia liikuntavälineitä.

–Olin toki tietoinen, että meidän kirjastollamme on hyvät lainausluvut, mutta yleensä vertailen näitä tilastotietoja naapurikuntiin. Olihan se erittäin positiivinen yllätys, että Evijärvi sijoittuu kärkikolmikkoon. Oma kirjasto on evijärveläisille rakas paikka ja mieluinen palvelu, mutta eihän me ketään voi pakottamalla käskeä kirjastoon tai painostaa lainaamaan aineistoa. Siksi tuntuukin, että jotakin ollaan kunnassa ja kirjastossa tehty oikein, kun lainausluvut ovat maan kärkikastia. Tästä voi koko kunta olla ylpeä, Kupila iloitsee.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.