Työttömien määrä kasvoi jälleen helmikuussa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (5,7 %), Evijärvellä (6,0 %) ja Isojoella (6,4 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (5,7 %), Evijärvellä (6,0 %) ja Isojoella (6,4 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (5,7 %), Evijärvellä (6,0 %) ja Isojoella (6,4 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (5,7 %), Evijärvellä (6,0 %) ja Isojoella (6,4 %).
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta. Varsinkin lomautukset näkyvät työttömien määrässä.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 928 henkilöllä eli 15,1 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 63 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 12,2 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 8,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,8 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Isojoella (42 %), Alavudella (39 %), Ilmajoella (24 %) ja Soinissa (24 %).

Lomautettujen lukumäärä helmikuun lopussa oli 1412, jossa nousua oli 292 henkilöä (26,1 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 41 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1439 henkilöä, mikä oli 285 henkilöä (24,7 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Mainos

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1620 kappaletta, joka oli 815 kappaletta (-33,5 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4989 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.