Konsertin verran Aleksi Sulkakoskea

Julkaistu:

Kategoria:

,

Evijärveläisen Aleksi Sulkakosken (1891–1977) laulamista kansanlauluista koottu konsertti kuullaan tänään sunnuntaina Vasikka-aholla Alapään nuorisoseuralla tänään sunnuntaina. Konsertissa esiintyy kaksi Satu Lumiahon johtamaa evijärveläiskuoroa, PosiDivas ja mieskuoro.

Kuorojen esittämien kappaleiden välissä kuullaan nauhalta laulunäytteitä Sulkakosken itsensä esittämänä. Sulkakosken laulua tallensi aikoinaan suomalaisen kansanperinteen tutkija Erkki Ala-Könni.

Aleksi Sulkakoski oli ahkera kansanlaulaja, joka syntyi 1.3.1891 Evijärven Lahdenkylän Rouvissa maanviljelijän poikana ja kuoli 22.3.1977 Evijärvellä. Konsertin alussa Aleksi Sulkakosken tytär Saimi Hjulfors kertoo muistoja isästään.

Aleksi Sulkakoski -konsertti alkaa kello 13.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.