InnoElma-palkinto Sillankorvan Yrttijuustolle

Jouko Pahkakangas ja Päivi Peltokangas. Kuva: Messukeskus / ELMA-messut

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärveläinen Sillankorvan Yrttijuusto on voittanut 3000 euron InnoElma-palkinnon ELMA-maaseutumessuilla Messukeskuksessa.

Sillankorvan Yrttijuusto valmistaa oman tilan maidosta vähärasvaisia tuorejuustoja sekä säilöntäaineettomia marjajäädykkeitä.

Palkinnon saajan valitsi 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

– Kyseessä on hieno ruoka-alan innovaatio, joka edustaa erinomaisesti suomalaista lähiruokaa. Lisäksi yritys on rohkeasti lähtenyt etsimään uusia markkinoita tuotteelleen aina Kiinasta asti. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus nousivatkin erityisansioina laadukkaan tuotteen lisäksi. Toivon, että Sillankorvan Yrttijuusto antaa esimerkillään uskoa myös muille alan pienille toimijoille, Alakoski perusteli valintaa.

Sillankorvan Yrttijuusto on osallistunut messuille Shanghaissa ja saanut Kiinasta hyvän yhteistyökumppanin, joka on kiinnostunut yrityksen tuotteista. Eviran vientilupatarkastus on nyt hyväksytty. Nyt yritys odottaa Kiinan viranomaisten hyväksyntää, jonka jälkeen Sillankorvan Yrttijuusto voi aloittaa viennin Kiinaan.

InnoElma-palkinto myönnetään vuosittain kotimaiselle maaseudun start-up- tai kasvuyritykselle. 3000 euron palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Aikaisempia InnoElma-palkinnon voittajia ovat olleet muun muassa Isokummun lammastila, Arctic Warriors, Kakkaramäki Oy Rock and Lake -verkosto, Saparokuja Oy, Lieksan Matkakaverit tmi ja Marjavasu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.