Toivon vuotta 2024 

Sami Alasara, Lappajärven kunnanjohtaja.
Sami Alasara, Lappajärven kunnanjohtaja.

KESKITYN tässä kirjoituksessani toivoon, ja erityisesti toivoon, koska ”toivossa on jo vanhan sanonnankin mukaan hyvä elää” 

Elämme siis monella tavalla poikkeuksellista aikaa. Maailmassa vallitsee käsinkosketeltavaa jännitettä ja sotaa, jolta emme voi ummistaa enää silmiämme täällä Järviseudullakaan. Kriisit ja monenlaiset uhkakuvat näkyvät jo päivittäisessä arjessamme, tehden peruselämästämme haasteellista ja vaikeaa, ennustettavuuden ollessa lähes mahdotonta. On vaikeaa hyväksyä tätä kaikkea epäoikeudenmukaisuutta ja ikävää, mutta yksilöinä meidän on kuitenkin jaksettava elää ja uskoa parempaan huomiseen, meillä on siis lupa toivoa. 

Elämä ei ole helppoa tässä aikakaudessa, jos se on koskaan ollut. Sodat, kriisit, jännitteet, virukset, influenssat, ja ruuan, polttoaineiden, energian, kulutushyödykkeiden kasvaneet kustannukset, korot ja kasvaneet konkurssit ja niin edelleen, pitävät huolen siitä, että perheiden maksukyky on monilla todellisesti koetuksella.  

Toivo on kuitenkin sitä, että näemme tässä synkässä listassa myös valoa. Toivo katsoo tulevaisuuteen ja on jotakin, mitä haluaisit saada tai saavuttaa. Toivo on uskoa siihen, että asiat voivat muuttua. Toivo auttaa meitä toimimaan ja jaksamaan eteenpäin. Toivo on myönteinen elämän asenne, joka auttaa sinua tavoittelemaan toivomaasi. Toivosi aikajännettä me emme voi tietää, mutta me tiedämme, että toivoansa ei saa koskaan menettää. Vähimmillään meillä jokaisella pitäisi olla mukanamme toivon kipinä, ohjaava voima ja kiintotähti, joka pitää meidät polulla. 

Vanhoilla sanonnoilla, ”myrskyn jälkeen on poutasää”, ”keskellä vaikeuksia löytyy aina mahdollisuus”, tai ”ilman toivoa ei ole elämää” ovat lauseita, joissa todellakin on vinha, elämää kannatteleva perusajatus. Ne antavat meille syyn jatkaa eteenpäin, sekä uskoa jostain paremmasta, tässä toivon laajassa rintamassa. 

Minä yritän ymmärtää myös toivoa niin, että se on yhteyttä toiseen, ympäröivään yhteisöön, minuun, sinuun ja meihin kaikkiin, jotka vuorollamme ehkä vaellamme toivon tai toivottomuuden pimeydessä, mutta aina kuitenkin pyrkimyksenä valon täyttämälle tielle, jolla on turvallista kulkea kohti etsimäämme. 

Täältä Lappajärveltä toivon teille kaikille hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2024, mutta ennen kaikkea sitä toivoa, joka ohjaa meitä kaikkia omalla kaitselmuksellaan, tällä elämänmittaisella matkalla tänäkin vuonna. 

Sami Alasara 

Kunnanjohtaja 

Lappajärvi 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.