Kuisminin ja Förstin raportti valmis

Järviseudun koulutuskuntayhtymän valtuusto merkitsi kokouksessaan raportin tiedoksi. Kokouksessa puhetta johti Marjatta Seppä-Lassila.

Julkaistu:

Aihe:

Raportti Järviseudun koulutuskuntayhtymän ja Suomen yrittäjäopiston yhdistymismahdollisuuksista on valmistunut.

Järviseudun koulutuskuntayhtymä ylläpitää Järviseudun ammatti-instituuttia eli Jamia. Suomen yrittäjäopiston eli Syon omistaa Suomen yrittäjäopiston kannatus Oy.

Selvitysmiehinä raportin laativat Jamin entinen rehtori Jouko Kuismin ja Syon entinen rehtori Ylermi Försti.

Ehdotukseen jatkotoimiksi ei sisälly täydellistä fuusiota, koska se ei ole saanut yksimielistä kannatusta kuntayhtymän jäsenkunnissa. Jatkoa varten selvitysmiehet esittävät kahta vaihtoehtoa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa he esittävät, että Jamin opetustoiminta siirrettäisiin Suomen yrittäjäopistoon. Järviseudun koulutuskuntayhtymästä tulisi Suomen yrittäjäopiston kannatus Oy:n osakas. Omistuksen määrään ei oteta kantaa.

Toisessa vaihtoehdossa toiminta jatkuu nykyiseen tapaan kahtena erillisenä, itsenäisenä koulutuksen järjestäjänä. Selvitysmiesten mielestä siihen liittyy riskejä.

Koko juttukokonaisuus julkaistiin Järviseudun Sanomissa 21/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.