Evijärven kunta aikoo ostaa paloaseman takaisin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärven kunta aikoo ostaa takaisin vanhan palolaitoksen kiinteistön, jonka se myi yksityiselle yritykselle vuonna 2006.

Tällä välin kiinteistöllä on ehtinyt olla useita omistajia. Nyt omistajana on Järvi-Z Oy, jonka kanssa kunta on päätynyt neuvotteluissa 240 000 euron kauppahintaan.

Saadun arvion mukaan kiinteistön arvo on 250 000 euroa 15 prosentin tarkkuudella.

Kunta myi kiinteistön aikoinaan pois 420 000 eurolla, joten hinta olisi nyt huomattavasti halvempi. Lisäksi rakennukseen on tehty tällä välin vajaan 40 neliömetrin laajennusosa lämmintä tilaa.

Kiinteistön tontin pinta-ala on 7350 neliömetriä ja sillä sijaitsee kaksi rakennusta. Nykyisin teollisuusrakennuksena toimivan vanhan paloaseman huoneala on 638 neliömetriä ja erillisen kylmävaraston huoneala on 645 neliömetriä. Tontilla on jäljellä rakennusoikeutta 500 neliömetriä.

Kunta kaavailee ostettavaa kiinteistöä kunnan teknisen toimen uudeksi varikoksi. Lisäksi kiinteistölle jäisi tilaa nykyisellä varikolla toimivalle työpajalle sekä ulkopuoliselle yritykselle.

AP Rengastarvikkeen Ari Sulkakosken kanssa on valmisteltu jo esisopimusta siitä, että kunta myisi osan kiinteistöstä eteenpäin yritykselle. Rengastarvikkeelle tulisi 365 neliömetriä lämmintä tilaa ja 220 neliömetriä kylmävarastosta. Kunnan ja AP Rengastarvikkeen kesken muodostettaisiin keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö.

Kunta on varannut tämän vuoden talousarvioon 500 000 euron määrärahan yritys- ja vastaanottohallia varten. Alun perin tarkoituksena oli, että kunnan varikko siirtyisi rakennettavalle hallille. Paloasemakaupan toteutuessa kunta voisi jäädä hallihankkeeseen vähemmistöosakkaaksi ja hallihankkeeseen voitaisiin ottaa mukaan useampia yksityisiä toimijoita.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että yritys- ja vastaanottohallia varten varatusta määrärahasta siirretään 240 000 euroa vanhan palolaitoskiinteistön ostamiseen. Kauppa palolaitoskiinteistöstä tehdään siinä tapauksessa, että valtuusto hyväksyy määrärahasiirron.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.