Nuoret äänestivät varjovaaleissa Evijärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Nuoret pääsivät treenaamaan äänestämistä, kun Evijärven yläkoulun ja lukion oppilaskunnat järjestivät kuntavaalien varjovaalit koululla keskiviikkona. Jos nuoret saisivat päättää, Evijärven seuraavan kunnanvaltuuston paikkajako olisi seuraava: keskusta 13 valtuutettua, kokoomus kaksi, perussuomalaiset yksi ja sosialidemokraatit yksi.

Varjovaaleissa ääntään käytti 40 evijärveläisnuorta. Annetuista äänistä kolme oli hylättyjä. Äänet jakaantuivat 19 ehdokkaan kesken. Ehdokkaista eniten ääniä keräsivät keskustan Jyrki Järvinen ja kokoomuksen Marita Huhmarsalo. Järvinen sai kuusi ja Huhmarsalo neljä ääntä. Muut ääniä saaneet ehdokkaat keräsivät yhdestä kolmeen ääntä.

Mainos

Myös ulkopaikkakuntalaisilla opiskelijoilla oli mahdollisuus äänestää oman kotikuntansa ehdokkaita. Kauhavalaisnuorista ääntään käytti seitsemän, joiden äänet jakaantuivat kristillisdemokraattien ja kokoomuksen kesken.

Nuorten varjovaaleissa äänioikeutettuja oli yläkoululaisista kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset, lukiolaisista alle 18-vuotiaat. Ruokavälitunnilla järjestetyssä varjovaalissa äänestysprosentti oli 48 prosenttia. Lukiolaisten äänestysaktiivisuus oli 54,5 prosenttia, kun taas yläkoululaisten äänestysaktiivisuus jäi 44,6 prosenttiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.