Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Lappajärven vastaanottokeskuksen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan se on päättänyt lakkauttaa neljä vastaanottokeskusta. Ne sijaitsevat Lappajärvellä (Lomayhtymä Finland Oy), Suonenjoella (SPR), Kuusamossa (Coronaria) ja Helsingissä (Kutomotie/Luona Oy).

Toiminta lakkaa elokuun loppuun mennessä.

Lisäksi useiden muiden vastaanottokeskusten määräaikaista sopimusta ei jatketa.

Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 2 700 paikkaa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksista sekä noin 300 paikkaa alaikäisyksiköistä ja kansanopistoista.

Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuksia avataan ja suljetaan aina tarpeen mukaan. Nyt tehtävät lakkautukset liittyvät siihen, että kapasiteettia sopeutetaan turvapaikanhakijamääriin.

Vastaanottokeskuksia arvioidaan parhaillaan toiminnallisuuden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmasta. Nyt ilmoitetuissa lakkautuksissa otettiin huomioon kaikki nämä seikat. Vastaanottoyksiköiden majoituspaikkojen käyttöaste on nyt noin 85 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että yksiköissä on myös vapaita paikkoja. Vapaidenkin paikkojen ylläpito maksaa, joten vapaita paikkoja vähentämällä karsitaan kuluja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.