Vimpelin SPR:n ylläpitämä akuutti ukrainalaisapu päättyy – ”En tiedä mitä olisin tehnyt ilman SPR:n vapaaehtoisten apua”  

SPR:n tiloissa Järviseudun Sairaalassa on vielä paljon tavaraa jäljellä.
SPR:n tiloissa Järviseudun Sairaalassa on vielä paljon tavaraa ja vaatetta jäljellä.
SPR:n tiloissa Järviseudun Sairaalassa on vielä paljon tavaraa jäljellä.
SPR:n tiloissa Järviseudun Sairaalassa on vielä paljon tavaraa ja vaatetta jäljellä.

JÄRVISEUDUN SAIRAALAN tiloissa on SPR Vimpelin ylläpitämänä pyöritetty ukrainalaisille suunnattua vaate- ja tavaralahjoitusten pistettä. Kuntalaisten lahjoituksia on yhä jäljellä runsaasti, eikä samanlaista tarvetta lahjoitustavaroille enää ole. 

–Tällä hetkellä Vimpelissä asuu 15 ukrainalaista, joista suurin osa on työelämässä tai jo oman kotinsa perustaneita. Akuuttia hätää ei siis enää ole, kertoo Vimpelin kunnan maahanmuuttokoordinaattori Lea Vasalampi. 

SPR:n toiminta ukrainalaisavussa jatkuu kuitenkin edelleen tarvittaessa. Vasalampi on yhteistyöstä ja SPR:n vapaaehtoisten pyyteettömästä avusta äärettömän kiitollinen. 

–Kun syyskuussa 2022 aloitin nämä hommat, totesin äkkiä, ettei omat voimavarat ja aika riitä kaiken organisointiin. Pyysin SPR:n vapaaehtoisia apuun, enkä todellakaan tiedä kuinka olisin kaikesta selvinnyt ilman heitä. Jopa silloin, kun Vimpelissä valmistauduttiin ukrainalaisten tuloon, he tekivät pitkää päivää, petasivat sänkyjä ja laittoivat asuntoja kuntoon.  

Mainos

SPR Vimpelin vapaaehtoiset ovat pitäneet Järviseudun Sairaalalla avoimia ovia joka toinen torstai. Nyt jäljelle jääneet tavarat lahjoitetaan kaikille kuntalaisille avoimissa ovissa seuraavan kahden viikon ajan. 

–Kaikki halukkaat omasta kunnasta ja naapurikunnista voivat tulla hakemaan ilmaiseksi vaatetta ja tavaraa. Ovet ovat avoinna viikolla 10 ja 11 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 16–18. Käynti tiloihin on Lakaniemen puoleisesta päädystä ja tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, muistuttaa Vasalampi. 

–Tervetuloa tekemään löytöjä! 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.