Aika selvittää

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Järviseudun kunnista Evijärvi on edennyt rivakimmin kuntarakenneselvityksen tekemisessä. Luonnollisesti jokainen kunta arvioi, mikä sille on parasta.

Kuntien selvittämisvelvollisuus on seurausta heinäkuussa 2013 voimaan tulleesta kuntarakennelaista. Määräaika kuitenkin kytkettiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lain eli sote-järjestämislain säätämiseen.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan kunnille pitää antaa riittävästi aikaa tehdä selvitykset ja mahdolliset yhdistymisesitykset sen jälkeen, kun eduskunta on hyväksynyt sote-järjestämislain. Valiokunnan mielestä se aika ei voi olla kuutta kuukautta lyhempi.

Luonnos sote-järjestämislaiksi on lausuntokierroksella. Lauantain Helsingin Sanomissa peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) vakuutti, että hallituksen esitys menee eduskuntaan marraskuussa. Toisaalta hän jatkoi, että eduskunnan ja perustuslakivaliokunnan työ on ruuhkautumassa syksyllä käsittelyyn tulevien lukuisten esitysten vuoksi.

Huhtikuun eduskuntavaalit muodostavat takarajan. Jos oletetaan, että eduskunta hyväksyisi sote-järjestämislain esimerkiksi helmikuussa, määräaika kuntarakenneselvityksille päättyisi aikaisintaan elokuussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.