Alajärvi

  1. ETELÄ-POHJANMAAN 22 lukion keskinäisessä vertailussa Evijärvi oli Järviseudun lukioista paras sijalla seitsemän; Vimpeli sijoittui yhdeksänneksi ja Lappajärvi sijalle 10.

  2. ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto kävi kokouksessaan 13. kesäkuuta läpi 31-kohtaisen asialistan, jossa suurin osa oli tehtyjen aloitteiden tilanteen tiedoksi merkitsemisiä. Ne poikivat myös uusia toimenpiteitä.

  3. JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin tiloissa 8. kesäkuuta järjestettyyn Töitä ja tekijöitä -tapahtumaan kokoontui ukrainalaisia ympäri Järviseutua kuulemaan sekä työ- että opiskelumahdollisuuksista. Paikalla oli eri alojen edustajia esittelemässä työpaikkojaan ryhmälle, josta niin ikään löytyi monen alan ammattitaitoa.

  4. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla nähdään tänä kesänä runsas määrä järviseutulaisia musiikin osaajia.

  5. KESKIVIIKKONA 15.6. kello 17–18 järjestetään info- ja keskustelutilaisuus Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueesta. Verkkotilaisuus on avoin kaikille, ja siihen on mahdollista lähettää kysymyksiä myös etukäteen.

  6. LEHTIMÄEN kirkon 222-vuotisjuhlaviikko käynnistyy sunnuntaina 12. kesäkuuta majatalojumalanpalveluksella.

  7. Heikki Salmela kertoo Mehiläisten vuosi -juttusarjassaan nyt mehiläisten kesäkuulumisia.

  8. VAASAN vaalipiirin vihreiden piirihallitus on valinnut ensi vuoden eduskuntavaaleihin ensimmäiset neljä eduskuntavaaliehdokasta, joiden joukossa on alajärveläinen Jenni Kuisti. Muut ehdokkaat ovat Lotta Alhonnoro Vaasasta, Jonathan Hemming Mustasaaresta sekä Jami Haavisto Seinäjoelta.

  9. ALAJÄRVEN vapaa-aikatoimi järjestää kesäkuun aikana neljä Kesää Palotorilla -tapahtumaa. Torilla kesäkuun maanantai-iltaisin toteutettavassa koko perheen tapahtumassa on liikunnallisia aktiviteetteja sekä tarjoilua. 13. kesäkuuta on myös vilttikirppis.

  10. ALAJÄRVEN kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 6. kesäkuuta valtuustoaloitteiden tilanteita.