Veto voittoon kaksijakoisessa ja vaiherikkaassa pelissä

Ykköspalkitut vaiherikkaasta pelissä: Eero Kuitunen ja Elmeri Anttila.
Ykköspalkitut vaiherikkaasta pelissä: Eero Kuitunen ja Elmeri Anttila.
Ykköspalkitut vaiherikkaasta pelissä: Eero Kuitunen ja Elmeri Anttila.
Ykköspalkitut vaiherikkaasta pelissä: Eero Kuitunen ja Elmeri Anttila.

Toisena maratontaulukossa oleva kotijoukkue sai vastaansa tiistaina maratontaulukon seitsemännen ja sarjassa toiseksi viimeisenä olevan IPV:n. Juoksusuhde oli IPV:llä -2 ja Vedolla +5.  IPV oli voittanut kotona JymyJussit, mutta kaatui toisen jakson hyvän alun jälkeen Mansea vastaan.  IPV on voittanut Vedon viimeksi kotipelissään 2006 numeroin 1-0.

Itse tiistain ottelu päättyi 2-1k (15-1, 4-11 ja 3-1). Kolmostilanteet: 31-20. Yleisöä oli paikalla 1 522.  Ottelu pelattiin helteisessä säässä ja jaksojen alut olivat jakson lopputuloksen kannalta ratkaisevia.                               

Ensimmäinen jakso lähti erinomaisesti käyntiin, kun heti ensimmäisellä lyönnillä myötätuulessa Mikko Vihriälä yllätti kolmoskoppari Nino Muuruvirran, tuloksena kunnari. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa Veto teki 10 juoksua ja ratkaisi jakson. Janne Mäkelä löi tilanteeksi 2-0 ja toisessa vuoroparissa tulikin kaksi kunnaria ottelussa lyönyt Elmeri Anttila jakson ratkaisijaksi. Tuttu kakkospuolen lyönti oli täysin ottamaton ykköstilanteessa ja tuloksena 1+1. Atte Kortehiston kopinnosto yllätti IPV:n ulkokentän ja Veto johti jo 5-0. Lisää oli tulossa: J-P Vainionpää 6-0,  Janne Mäkelän kierteinen lyönti meni 2-kopparin yli ja tuloksena 1+3. Tilanne oli tässä vaiheessa 10-0. Veto teki vielä viisi juoksua takakentältä. IPV sai ainokaisen juoksunsa kakkospuolen kumurasta Ville-Veikko Ollin lyömänä.

Toisessa jaksossa IPV aloitti hyökkäämään ja tekikin tärkeät kolme juoksua. Muutenkin IPV:n lyöntipeli parani ja palloa lyötiin imatralaisten toimesta Savonjokeen molemmin puolin. Joona Sikiö ja  Muuruvirta käänsivät ottelun.  Juoksuja olisi voinut tulla enemmänkin, koska kerran pallo pomppasi kivestä penkalle ja kaksi kertaa kävi mainostolppaan. Muutenkin muun muassa Elmeri Anttila otti todella pahoja lyöntejä kiinni kolmosnurkasta. Aineksia oli IPV:llä lisäjuoksuihin.

Jakson hahmoja oli IPV:llä varsin hyvillä lyönneillä Olli, Muuruvirta (1+1) ja Joona Sikiö. Juoksun mieheen löivät Eero Kuitunen, Juho Hakomäki ja Mikko Kosonen. Kaiken kaikkiaan IPV loi ensimmäiseen jaksoon verrattuna 13 kolmostilannetta enemmän. Ensimmäisessä jaksossa IPV:llä oli lukuisia räpylävirheitä, mutta ulkopeli parani selvästi toisella jaksolla. Hyvin merkittävässä osassa oli Imatran kärjen, Kuitusen kentälle meno (7/8).

Vedon sisäpeli takerteli pahoin ja juoksuja tehtiin vain neljä.

Ottelu eteni kotiutuslyöntikilpailuun ja Veto aloitti. Aurinko tuli kotarissa kuvioon ja J-P Vainionpää löi kaksi juoksua ensimmäisen parin epäonnistuttua. Aleksi Lassila löi tärkeän kolmannen juoksun. IPV tuli tasoittavalle ja sai kavennuksen aikaiseksi Ville-Veikko Olli. IPV ei enää juoksuja saanut ja ottelu päättyi vaiherikkaassa ottelussa 2-1.

Palkitut: Eero Kuitunen ja Elmeri Anttila ykköspalkinnolla ja kakkospalkinnolla J-P vainionpää ja Juho Hakomäki. Muut vetolaiset: Vihriälä M (1+0/5)    Kanala(0/4)    Anttila(2+3/3)    Lassila A(2/0)   Vihriälä L(0/1)    Heikkala O(0/1)   Vainionpää J-P (4/1) Kortehisto A( 1/3) ja  Mäkelä J(1+5/1)

Imatran paras kotiuttaja ja juoksujen tuoja oli Ville-Veikko Olli (4/1) .

Lehdistötilaisuudessa Kuitunen totesi pelin olleen kaksijakoinen. Anttila sanoi, että hyvä voitto. Pelinjohtopuolella Vesa Toikka totesi, että saatiin ansaittu piste ja hän korosti tauolla, että pallot on saatava kiinni. Kari Kleemola totesi IPV:n lyöneen tosi hyviä lyöntejä toisella jaksolla.

–Kotari oli arpapeliä.

Sarjatilanne keskiarvopisteiden (suluissa pisteet) mukaan, koska joukkueilla on eri määrä pelejä. Vedolla on eniten  kolmen pisteen voittoja (6) ja Mansella, Kekillä ja Jomalla viisi. Sarja on todella tasainen kärkipäässä. Kolmen pisteen voittojen merkitys tulee vain kasvamaan.

  1. Manse 2,07  (27)
  2. Veto 2,00(26)
  3. SoJy 1,86(26)
  4. KeKi ja JoMa 1,80(27)

6.Tahko  1,69 (22)

Seuraava kotiottelu on tiistaina 2. heinäkuuta, jolloin vastaan asettuu Kitee.

Lasse Pippola

Luitko jo nämä urheilu-uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.