Kesän valoa ja iloa

Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.
Sami Alasara.
Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.
Sami Alasara.

SUOMEN suvi on nyt kauneimmillaan ja viikonloppuna juhlitaan taas keskikesän valon juhlaa, juhannusta. Lappajärvi ja koko Järviseutumme kylpee lukemattomissa upeissa tapahtumissa kulttuurista urheiluun, joiden tarjonta ei kalpene isojenkaan kaupunkien rinnalla. Täällä on toisin sanonen kaikille jotain, ja täällä yhdistyy osaaminen, vahva halu, sekä upeat puitteet, joten voitaisiin kai sanoa, että kesä on meissä ja meidän perinteissä, sekä  perimässä.  

Juhannus, tuo keskikesän kaunis ja perinteiden täyttämä juhla-aika on siitä myös mielenkiintoista aikaa, että se myös tavallaan kääntää katseemme kohti tulevaa, uutta alkavaa loppuvuotta päivien hiljalleen lyhentyessä. Toki vielä on kesää jäljellä, mutta ennen kuin huomaammekaan on päivämme silti kääntymässä iltaan, joten nautitaan nyt tästä valon, ilon ja yhdessäolon ajasta ja ladataan akkujamme tulevaan.

Jos taivaallamme on ajoittain hiukan tummia pilviä ja sade säätä, on tärkeää kuitenkin nähdä alueemme ehdoton potentiaali, eli se valo ja veto, jonka ympärille meidän tulee kaiken tekemisemme perustaa. Lappajärven kunta on valinnut kunnianhimoisen strategian, jonka ohjaamana me aluettamme määrätietoisesti kehitämme. Me emme voi jäädä surkuttelemaan vaikkapa Kivitipun ikävää tilannetta, kaihota menneitä aikoja tai velloa vanhassa, vaan meidän tulee elää tässä hetkessä, tässä tilanteessa ja näiden haasteiden sekä mahdollisuuksien kanssa, hyödyntäen kaiken sen potentiaalin, jota meillä oikeasti on.

Olen äärimmäisen iloinen siitä, että seutukuntiemme yhteistyö on nyt sillä tasolla, joka antaa meille kaikille mahdollisuuksia moneen, kuten viimeisimpänä, pitkä ja haasteellinen tie kohti UNESCON Geopark statusta. Olen myös äärimmäisen iloinen siitä, että meillä on huippu osaavaa ja motivoitunutta porukkaa ympärillä tekemässä tätä yhdessä meille kaikille.  Me haluamme ottaa mahdollisimman laajasti koko alueemme potentiaalin hyötykäyttöön ja tehdä tätä yhdessä joka tasolla. Viestintä- ja markkinointi on avainasemassa kohti avointa ja läpinäkyvää kehittämistä, jota olemme määrätietoisesti koko ajan kunnassamme parantaneetkin. Yrittäjät ja yrittäjyys on kuitenkin koko alueemme ehdoton kivijalka, jonka yhteistyötä ja yhteispeliä meidän tulee entistä vanhemmin kehittää. Ilman yrittäjiä ei alueemme voi selvitä, eikä ilman yrittäjiä kehittyä. Me tarvitsemme vahvaa yhteistyötä, ja me tarvitsemme vahvaa ja avointa dialogia joka tasolla.

UUSI KAUSI ja uusi syksy haasteineen sekä mahdollisuuksineen siintää siis jo taivaanrannassa. Itse uskon, että me pystymme yhdessä tekemään vielä paljon alueemme vetovoimaisuuden ja mahdollisuuksien eteen.

Mahdollisuudet eivät tule itsestään, eikä aluettamme kehitä kukaan muu kuin me itse, mutta ympärillämme on loistava joukko taitavia ja motivoituneita ihmisiä, jotka tekevät joka päivä arvokasta ja periksiantamatonta työtä tämän kaiken eteen.

Mainos

Tavataan kesän upeissa tapahtumissa, kuten esimerkiksi 28. kesäkuuta Järviseudun yhteisessä kesäasukasillassa Evijärvellä. Kannustetaan ensiksi meidän upeat LaVe:n ykköspesiksen naiset voittoon ja nautitaan sen päälle miesten ykköspesistä Itä-Länsi otteluissa Lappajärvellä 7. heinäkuuta, osana Vimpelin kunnianhimoista Pesisfestivaalia. Eikä unohdeta alueen ehdotonta kärkitapahtumaa, Lappajärven markkinoita 19.-20. heinäkuuta, jotka kruunaavat kesän kerta toisensa jälkeen.

Eli alueella tapahtuu tänäkin kesänä vaikka ja mitä, joten heittäydy, Lappajärven ja Järviseudun kesään, nauti, koe, tapaa ja rentoudu.

Lämmintä, aurinkoista ja läheisten täyttämää kesää ja juhannusta toivottaen,

Sami Alasara

Kunnanjohtaja, Lappajärven kunta

Luitko jo nämä artikkelit?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.