Saarikentältä ei uutta: Pattijoki hävisi

Juho Heikkala. Arkistokuva.
Juho Heikkala palkittiin Vedon parhaana, kun Saarikentän rallissa kotijoukkue kaahasi PattUa karkuun. Arkistokuva.
Juho Heikkala. Arkistokuva.
Juho Heikkala palkittiin Vedon parhaana, kun Saarikentän rallissa kotijoukkue kaahasi PattUa karkuun. Arkistokuva.

Saarikenttä alkaa olla jo painajainen raahelaisille. Voittoa ei ole tullut heille sieltä pitkään aikaan. Perjantaina pelatussa ottelussa Veto otti kolmen pisteen voiton. Ensimmäinen jakso oli Vedon ylivoimaa, 17–3, mutta toisella jaksolla Pattijoki aloitti hyvin ja johti jo 1–3. Veto tuli väkisin rinnalle ja ohi. Kolmostilanteet menivät Vedolle 27–11 ja kärkilyönnit 63–30. Ottelua seurasi 1 158 katsojaa.

Ensimmäinen jakso oli Vedon hyviä lyöntejä ja Pattijoen ulkokentän haparointia, joka helpotti Vedon tilanteiden luontia. Jakso ratkesi, kun Veto löi yksitoista juoksua.

Veto löi heti ensimmäisessä vuorossa tyrmäystippoja: neljä juoksua (Aleksi Lassila 1–0, Teemu Kinnunen 2–0, Juho Heikkala 3–0 ja Janne Mäkelä 4–0). Juuso Keski-Koukkari kavensi 4–1:een. Toinen sisävuoro olikin tykitystä: J-P Vainionpää, Janne Mäkelä, Elmeri Anttila 1+2, Juho Heikkala ”pajatson tyhjennys”, 1+3, ja Aleksi Lassila tilanteeksi murskaavasti 15–1. Toisen ja kolmannen Pattijoen kavennusjuoksut olivat Martti Viitasalon käsialaa.  Vedon jaksovoiton lukemiksi 17–3 löivät Vedon kotiuttajajokerit.  

Toisella jaksolla ottelun lopputuloksen kannalta Pattijoen oli saatava horjuttaa Vetoa heti alussa ja niin kävikin: ”Pattu” siirtyi 0–2 johtoon jokeri Martti Viitasalon lyömänä.

Veto kuitenkin teki tiukassa jaksossa jokaisessa vuorossa juoksun ja se riittää usein jaksovoittoon. Niin kävi nytkin. Veto teki heti seuraavassa sisävuorossa kavennusjuoksun J-P Vainionpään kolmospuolen välilyönnillä kavennukseen 1-2:een. Pattijoki meni taas kahden juoksun johtoon, kun etumiehen ylityksellä jokeri Juuso Keski-Koukkari onnistui toisella yrityksellään. Veto kavensi seuraavalla vuorolla 2–3:een. Veto rakensi tilanteita väkisin, kun taas loppua kohden sisäpeli tökki.  Ja kun vielä Mikko Vihriälä otti kakkospuolen läpilyönnistä pallon erinomaisesti kiinni ja palo kakkoselle, niin Pattijoki ei saanut tarvittavaa lisäjuoksua.  Vedon 3–3-tasoituksen löi  kahden palon tilanteessa J-P Vainionpää, joka oli lähellä yllättää koppariparin, pallo saatiin vaivoin kiinni. Pattijoki pelasti muutaman todellisen läpilyöntiyrityksen ja piti jakson tasaisena.

Kun Pattijoki ei saanut neljännessä juoksua, niin Veto oli varmistanut kahden pisteen voiton. Veto lähti päättäväisesti lyömään ”pinnaa”. J-P Vainionpään lyönti kolmosnurkasta aiheutti tuomaripalaverin, mutta tuomittiin laittomaksi ja viimeinen lyönti tyhjensi kenttäpesät. Veto oli päättänyt kääntää toisen jakson voitoksi väkisin ja loikin polttolinjalle suunnattujen etukenttäpelaajien ohitusten avulla helpon näköisesti tilanteen. Ratkaisijaksi tuli Mäkelä, joka löi kakkospolttajaa kohden hitaan ”maatiaisen” ja voittojuoksu oli selviä. Voittojuoksun toi Mikko Vihriälä, joka pelasti lähes varman kunnarin.

Ykköspalkitut perjantain ottelussa olivat Juho Heikkala ja Martti Viitasalo, kakkospalkinnolla Janne Mäkelä ja Antti Karjaluoto.

Lehdistötilaisuudessa Viitasalo totesi ensimmäisen jakson olleen ”Saarikentän rallia”.

Mainos

–Toisella jaksolla tehtiin hyviä suorituksia.

Heikkala totesi Vedon lyöntipelin olevan hyvää ja toinen jakso oli tiukka, jota ennakoitiinkin.

Pelinjohtopuolella Perttu Westersund summasi:

–Peli oli Vedon välitöntä hallintaa, mutta toisella jaksolla olisi pitänyt päästä karkumatkalle jaksovoiton kannalta.

 Kari Kleemola vastaavasti totesi ensimmäisen jakson sisäpelin olleen hyvää ja ottelu saatiin vaivattomasti käyntiin.

 –Toinen jakso oli tiukempi: avaavaa läpilyöntiä ei tullut. Tiukkaan toiseen jaksoon oltiin varauduttu.

Vedon seuraava peli on juhannustauon jälkeen tiistaina 25. kesäkuuta ja vastaan asettuu perinteikäs seura Imatran Pallo-Veikot, ”Reds”.

Lasse Pippola

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.