Katajalahden avajaiset olivat yleisömenestys

Kalasataman hankkeen avajaisissa oli leppoisa tunnelma.
Kalasataman hankkeen avajaisissa oli leppoisa tunnelma.
Kalasataman hankkeen avajaisissa oli leppoisa tunnelma.
Kalasataman hankkeen avajaisissa oli leppoisa tunnelma.

LAKANIEMI-POKELA-PYHÄLAHTI KYLÄSEURAN väki teki pitkää päivää koko edeltävän viikon, kun kaikki piti saada valmiiksi lauantaisia Avoimien kylien päiväksi suunniteltuja avajaisia varten. Vielä alkuviikosta olivat kioskin ja vessan vesijohdot ja viemärit vetämättä ja sähköt puuttuivat myös, mutta niin vain nekin saatiin ajoissa valmiiksi.

Kioskin kalustus on oma lukunsa eli siellä tarvitaan jääkaappi, pakastimia, mikroaaltouuni, hyllyjä, pehmisjäätelökone ja ties mitä. Viimeiset toimitukset saapuivat torstaina ja perjantai-iltana voitiin myydä ensimmäiset pehmikset satunnaisille kulkijoille. Myös pöytiä ja tuoleja asiakkaille piti haalia ympäri kyliä, mutta nekin lopulta järjestyivät helposti. Ilomäen Anne teki hurjasti töitä, jotta kioski saatiin ajoissa ja määräysten mukaisesti avattua. Kioski olikin menestys ja myyntiluukulle oli jatkuva jono lähes koko ajan.

Sääennusteita tietysti seurattiin tiiviisti koko viikon ja luvassa oli tietysti sadetta. Niinpä oli pakko vuokrata teltat makkaran, lättyjen ja paistettujen muikkujen myyjille ja tietysti myös yleisöä viihdyttäville Järviseudun Pelimanneille. Telttoja löytyi paikallisen moottoripyöräkerho MC Craterin varastoista ja pystytyskin onnistui sujuvasti. Ennusteet eivät pitäneet alkuunkaan paikkaansa, vaan sää oli ihanteellinen ulkoilmatapahtumalle.

Haasteellista oli yllättäen löytää muikunpaistajia ja jouduinkin itse paistohommiin. Onneksi apuun tuli Pyhälahden Elina ja homma hoitui lopulta hienosti. Paitsi muikkuja, tarjolla oli myös tuoretta kalaa eli ahventa, siikaa ja kuhafileitä. Yleisön suosikki oli paistetut muikut, mutta muutakin kalaa meni mukavasti.

Mainos

Palokunta tuli paikalle esittelemään kalustoaan Mikko Sänkiahon johdolla ja uteliaita riittikin pitkin päivää ison paloauton ympärillä. Järviseudun Pelimannit esittivät rentoa musiikkia, joka sopi mainiosti tapahtuman luonteeseen ja miljööseen.

Yleisöä kävi avajaisissa satamäärin autoilla, polkupyörillä, kävellen ja veneilläkin nauttimassa hienosta, merellisestä venesataman tunnelmasta ja kioskin tai paistopisteiden antimista. Kioski pidetään auki alustavasti joka päivä 10–20, jos vain asiakkaita riittää.

Heikki Salmela

Hankkeesta aiemmin julkaistua

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.