Kiinnostus taiteeseen ja vanhoihin esineihin alkoi päiväkoti-iässä – ”Mitä vanhempi esine, sen arvokkaampi” 

Elmeri Korkea-aho kokee vanhat tavarat kotoisina ja arvokkaina.
Elmeri Korkea-aho kokee vanhat tavarat kotoisina ja arvokkaina.
Elmeri Korkea-aho kokee vanhat tavarat kotoisina ja arvokkaina.
Elmeri Korkea-aho kokee vanhat tavarat kotoisina ja arvokkaina.

ELMERI Korkea-aho, 10, muistelee aloittaneensa antiikin keräilyn ”ehkä vuonna 2020”. Ensimmäistä hankintaa hän ei tarkalleen muista, mutta arvelee sen olevan jokin kirpputorilta löytynyt vanha lusikka tai maljakko. 

–Vanhat tavarat ovat hienompia ja niistä tulee sellainen kodikas olo. Vanhoja esineitä ei myöskään enää valmisteta ja se tekee niistä arvokkaampia. Mitä vanhempi esine, sen arvokkaampi, sanoo Elmeri. 

Hän kertoo oman huoneensa sisustuksessa suosivan mieluiten vain vanhoja huonekaluja ja esineitä. Esimerkiksi sänky, kirjoituspöytä ja nojatuoli ovat menneet vaihtoon, kun uuden tilalle on löytynyt vanhempi aarre. Suurimman osan löydöistään Elmeri tekee kirpputoreilta. 

–Ähtärin Remix-kirppiksellä näin sellaisen vanhan puhelinpöydän, joka oli ihan pakko saada. Äiti vähän avusti sen ostossa, kertoo Elmeri kalleimmasta hankinnastaan. 

Syntymäpäivälahjaksi puhelinpöydän päälle Elmeri kertoo saaneensa Valtion rautateiden vanhan lankapuhelimen. Pöydällä lepää myös Järviseudun Sanomien näköisnumero vuodelta 1962.  

–Seuraavaksi pitäisi hommata vanha tv tai radio ja huoneeseen vanhaan sisustukseen sopiva matto. Sängylle haluaisin sellaisen vanhan villaviltin. Sellainenkin olisi Remix-kirppiksellä ollut, mutta piti tehdä valintoja ja päätin ostaa sen puhelinpöydän.  

Kirpputorilta löytyi myös kodin keittiön seinää koristava Mona Lisa -taulu. Sen löysi pikkuveli Felix Vuokrakirppis Adeliinasta Alajärveltä Elmerille lahjaksi. 

–Elmeriä ei supersankarit ole koskaan kiinnostaneet, mutta Mona Lisaa hän on arvostanut viisivuotiaasta asti. Elmeri sai ensimmäisen puhelimensa eskarivuonna ja taustakuvaksi puhelimeen piti heti etsiä Mona Lisan kuva, muistelee äiti Johanna Korkea-aho.  

KAVERIPORUKASSA kiinnostus antiikkiin ja taiteeseen on otettu vastaan hyvin.  

–Minulla on kivoja kavereita, jokainen saa tykätä omista jutuistaan ja olla sellainen ku on, sanoo Elmeri ja paljastaa samalla yhden ison tulevaisuuden haaveen. 

–Olen laittanut säästöön kaikki rahat mitä olen saanut lahjaksi, koska aion aikuisena ostaa oman punaisen vanhan kartanon. Kesällä ehkä pidän kesäkahvilaa ja nekin rahat aion laittaa omaan kartanorahastoon.  

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.