Pesäpalloa, kulttuuria ja kirppisralli – Pesisfestivaalit tarjoilee kattauksen kaiken ikäisille 

Vimpelin Pesisfestivaali kokoaa huikean määrän tekemistä ja tapahtumia heinäkuun alkupuolella. Kuva: Hanna-Riikka Uusitalo.
Vimpelin Pesisfestivaali kokoaa huikean määrän tekemistä ja tapahtumia heinäkuun alkupuolella. Kuva: Hanna-Riikka Uusitalo.
Vimpelin Pesisfestivaali kokoaa huikean määrän tekemistä ja tapahtumia heinäkuun alkupuolella. Kuva: Hanna-Riikka Uusitalo.
Vimpelin Pesisfestivaali kokoaa huikean määrän tekemistä ja tapahtumia heinäkuun alkupuolella. Kuva: Hanna-Riikka Uusitalo.

VIMPELISSÄ kolmatta kertaa järjestettävä Pesisfestivaali, joka on tavallaan kymmenpäiväiset kesämarkkinat, kokoaa heinäkuulle huiman määrän menovinkkejä ja tapahtumia kaiken ikäisille. Myös heille, jotka eivät ole niin kiinnostuneita pesäpallosta.  

Perjantaina 5. heinäkuuta käynnistyvien ja sunnuntaihin 14. heinäkuuta kestävien Pesisfestivaalien tavoitteena on koota 15 000 kävijää. 

–Mukavaa, kun alueen toimijat alkavat hoksaamaan, että meillä on tällaista suunnitteilla ja kysyvät, voisimmeko olla mukana tässä kokonaisuudessa. Tulossa on heppahöperöiden kepparikisaa, pump track -tapahtumaa, yhteislaulua, kulttuurikierrosta ja kirppisrallia, vinkkaa viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uusitalo

Yksi suurimmista yksittäisistä tapahtumista Pesisfestivaaleilla on Yrittäjien, Vedon ja Vauhtiajojen toteuttama Saarikenttä Festivaali lauantaina 6. heinäkuuta. Siellä esiintyvät Kolmas Nainen, Teflon Brothers, Arttu Wiskari, Isac Elliot, Etta ja Hugo.  

–Lipunmyynti on mukavassa vauhdissa ja odotettavissa on hieno tapahtuma. 

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura järjestää Lakis Areenalla Kalastus- ja vapaa-ajanmessut. Tapahtumassa on myynnissä muun muassa paikallisten kalastajien saalista ja vieheitä sekä tarjolla paikallisten toimijoiden tietoiskuja. Tapahtuman juontaa Peltsi Peltola. Samaan aikaan Lappajärven aalloilla käydään kaksipäiväinen Pohjanmaa Cup.   

–Sunnuntaista tiistaihin kaikille on tarjolla ilmainen myyntipaikka vanhan osuuskaupan ja Saarikentän välissä. Siihen voi tulla kojunsa kanssa tai vaikka esittämään trubaduuriesityksiä. Lisätietoja saa minulta. Toivotaan, että saadaan vilinää ja vilskettä Saarikentän kupeeseen, Uusitalo toteaa.  

FESTARIOHJELMAA on suunniteltu kaiken ikäisille. Iso osa Pesisfestivaalien ohjelmasta on kohdistettu lapsille ja nuorille. 4H järjestää muun muassa onkikilpailut ja kerhoja, MLL pallon etsintää ja muita tapahtumia, kunta pesiskerhoa ja K13-lanit. Junnupelejä pelataan Saarikentällä pitkin viikkoa. Lisäksi maanantaina 8. heinäkuuta palomiesyhdistys tuo paikalle vanhan paloauton ja Autoliitto ajosimulaattorin, paikalla on useita maskotteja ja junioreilla on iso rooli illan Superpesisottelussa. Eläkeliiton Vimpelin yhdistys järjestää kaikille avoimen pesisbingon ja lauluiltapäivän. 

–Musiikin ystäville on tänä kesänä monenlaista ohjelmaa. On kirkkokonsertti, paikallisia bändejä aloitus- ja loppubileissä, yhteislaulua ja karaokea Saarikentällä sekä tietenkin Saarikenttä Festivaali. 

Viime vuosilta tuttuja paloja viikossa ovat Tähdistöottelu, Lavettarien ykköspesisottelut, Vedon Superpesisottelut ja porrasjuoksun SM-kilpailut.  

–Porrasjuoksukisa on kerännyt kivasti yleisöä, toivottavasti kilpailijoitakin rohkaistuisi enemmän mukaan. Moni varmasti turhaan arkailee osallistumista, pohtii vapaa-aikasihteeri Ari Takala

–Viime vuonna suositut Teuvo Mäkelän vetämät kulttuurikierrokset Saarikentällä, pyöreässä kirkossa ja pesäpallomuseossa oli todella mielenkiintoisia, suosittelen lähtemään mukaan tänä vuonna. Opin itsekin uutta Saarikentän ja kirkon historiasta ja nyt tiedän, mistä pesäpallon kypäräpakko on seurausta, Uusitalo toteaa.  

Pub Völjyssä perjantaina 13. heinäkuuta järjestettävään pesisvisaan voi jo alkaa valmistautua.  

–Se oli viime vuonna tosi suosittu, istumapaikat loppuivat ja väki vastaili seisaaltaan. Saapa nähdä, millaisia kysymyksiä täksi vuodeksi keksitään, Takala myhäilee. 

UUTTA ovat TV:stä tutun Jari Puhakan vetämä Laula Kanssain -yhteislaulutapahtuma keskiviikkona 10. heinäkuuta kuntalaisten olohuoneen edustalla, johon voi osallistua myös pikniktyyliin terassilla ja jokirannassa sekä Festarikirppisralli.  

–Viime vuonna ensimmäistä kertaa täällä toteutettu kirppisralli on nyt osa festivaaliohjelmaa. Seinäjoen messuilla se kiinnosti ihmisiä, laitettiin jo päivämäärät kalenteriin, Uusitalo kertoo.  

Nyt toteutuu myös Pesiskirkko Saarikentällä jälkimmäisenä sunnuntaina kello 12. Mukana on Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki.  

UUSITALO odottaa Pesisfestivaaleilta eniten Saarikenttä-festivaalia.  

–Haluan nähdä erityisesti Hugon ja Arttu Wiskarin. 

–Vive-Sotkamo-peli on urheiluihmisen ykkösvalinta, sanoo Ari Takala. 

Vimpelin kesässä tapahtuu myös paljon muuta, josta lähempänä tietoa kunnan kanavilla sekä Järviseudun Sanomissa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.