Evijärven tapahtumakesä tehdään yhdessä: luvassa aktiivista toimintaa, myös uutta 

Evijärven markkinat kokoavat kesäkansaa 29. kesäkuuta. Arkistokuva.
Evijärven markkinat kokoavat kesäkansaa 29. kesäkuuta. Arkistokuva.

EVIJÄRVEN kesästä on tulossa aktiivinen ja tapahtumarikas, kertoo kehittäjäkoordinaattori Sanna Kivimäki.  

–Se vaikuttaa aidosti elävältä! On vähän uuttakin toimintaa ja aktiivitoimijat olleet tänä vuonna ajoissa suunnittelemassa kesän tapahtumia. Ilolla odotan kesää! 

Sillankorvan leirintäalueen kahvio on remontoitu ja uimarantaa kunnostetaan kunnan toimesta. Leirintäaluetta pyörittävät yrittäjät ovat tehneet suunnitelmia ja tulossa on muun muassa livemusiikkia.  

–Se virkistää Evijärven kesää osaltaan. 

Väinöntalon kesä käynnistyy kesäkuun alusta ja jatkuu 15. syyskuuta saakka.  

–Siellä järjestetään Avoimet kylät -tapahtuma 8. kesäkuuta, runon ja musiikin ilta 6. heinäkuuta, perinteiset kesäseurat 28. heinäkuuta, elokuussa paikallismuseopäivä sekä ja tarinapäivä. Sinne on myös haettu pyöräilymerkkiä eli sinne tulee retkipyöräilijöiden huoltopiste ja sähköpyörän latauspaikka, kertoo Kivimäki. 

Uittokämpän kesäkahvila aukeaa 11. kesäkuuta.  

KESÄN TAPAHTUMAT huipentaa Evijärvi-viikko, joka käynnistyy keskiviikkona 26. kesäkuuta. Tapahtuma herätettiin henkiin tauon jälkeen muutama vuosi sitten ja sen järjestämiseen osallistuvat ilahduttavan aktiivisesti paikkakunnan kolmannen sektorin toimijat. 

–Viikon aikana on kaksi seurakunnan konserttia kirkossa, lasten yleisurheilukisoja, jalkapallojoukkueiden kotipelejä, Koivukankaan sukutalolla on avoimet ovet kolmena päivänä, kirjastossa kirjailijavieraita, Järviseudun yhteinen kesäasukasilta perjantaina 28. kesäkuuta, Anita K. pitää navettakauppaa auki, listaa Kivimäki. 

–Alapään nuorisoseura ja MLL järjestävät lastenkonsertin 30. kesäkuuta, Jokikylän kylätalolla bingoillaan ja samalla kerätään Koskipuiston Paulin tarinoita. Inan ilta torstaina 4. heinäkuuta toteutetaan Eläkeliiton ja kyläyhdistyksen yhteisvoimin: Småbönders on haastettu mukaa kisailuihin, on kirpputoria ja lättyjä sekä muuta mukavaa. 

Perinteiset markkinat järjestetään 29. kesäkuuta juhlavuottaan viettävien Yrittäjien toimesta.  

–Siellä on tutusti latoarvontaa, musiikkia, ja kesätaiteilijat paikalla. Hotelli-ravintola TuuHetissa Markkinatanssit ja Sillankorvan leirintäalueella Markkinajatkot. 

Vasikka-ahon markkinoille kokoonnutaan 21. heinäkuuta. 

Evijärvellä toimii noin 80 yhdistystä, joista kolmisenkymmentä on todella aktiivisia. Kaikilla kylillä on elämää ja virkeää tekemistä.  

–Paljon tapahtuu kaiken aikaa! Toivon, että kausi- ja kesäasiakkaat löytäisivät kylien tapahtumat sekä Evijärven ja Järviseudun tapahtumat. Ymmärrän, ettei mökiltä välttämättä halua lähteä, mutta jos innostaa, niin Järviseudun tapahtumakalenteria kannattaa käyttää – sieltä löytyvät Evijärven tapahtumat samoin kuin tärpit naapurikuntienkin menoihin. Ja sinne kannattaa toimijoiden ilmoitella kaikenlaisia tapahtumia kannattaa, niin muutkin löytävät ne. 

MYÖS EVIJÄRVEN luontokohteet kutsuvat kesän aikana niin paikallisia kuin kauempaakin tulevia.  

–Särkijärven lenkki ja Uittomiehen lenkki ovat todella suosittuja. Keskustan läheisyydessä Vähtärin laavulla vieraillessa pääsee kuivalla kelillä käymään pudonneen lentokoneen muistomerkillä. Outdoor Activesta löytyy koordinaatit, jos haluaa laavulta päin mennä, Kivimäki vinkkaa. 

Entä mikä on oma suosikkisi Evijärven kesän tapahtumista? 

–En voi valita vain yhtä, sillä Väinöntalon museolla on paljon ihania juttuja. Siellä on ihan oma tunnelmansa! Miljöö tekee ainutlaatuisen fiiliksen, on kyseessä sitten mikä tapahtuma tahansa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.