Luonto, vapaa-aikakohteet ja kulttuuri tarjoavat parastaan Lappajärven kesässä 

Lappajärven kesä rakentuu luontokohteiden, liikuntamahdollisuuksien ja kulttuuritapahtumien ympärille. Kuva: Annie Laitila.
Lappajärven kesä rakentuu luontokohteiden, liikuntamahdollisuuksien ja kulttuuritapahtumien ympärille. Kuva: Annie Laitila.
Lappajärven kesä rakentuu luontokohteiden, liikuntamahdollisuuksien ja kulttuuritapahtumien ympärille. Kuva: Annie Laitila.
Lappajärven kesä rakentuu luontokohteiden, liikuntamahdollisuuksien ja kulttuuritapahtumien ympärille. Kuva: Annie Laitila.

LAPPAJÄRVEN kesä 2024 rakentuu kolmella teemalla: luontokohteet, liikuntamahdollisuudet ja kulttuuritapahtumat, kertovat vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela sekä viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Laitila.  

–Kunnalla on menossa kaksi hanketta, joilla kehitetään alueen luontokohteita, Laitila toteaa.  

–Kyrönsaaren luontopolku tulee valmiiksi tulevan kesän aikana. Idea saaren hyödyntämisestä Geoparkin tarinallistamisessa ja mystisen muinaishistorian esittelemisestä sen keinoin on edennyt esteettömän luontopolun ja laavun rakentumiseen. Tarinaa saunatontuista täydentää rakennettava muinaissauna.  

Kanavapuiston esteetöntä luontokulttuuripolkua jatkokehitetään uudella hankkeella. Tarkoitus on hankkia sinne esteetön wc, laituri, istutuksia ja nurmialueita sekä muita alueen viihtyisyyttä lisääviä tekijöitä, jotka aiemmassa hankkeessa jäivät puuttumaan kustannusten nousun vuoksi. JAMI toteuttaa alueelle tietotaulut ympäristökasvatuksen tiimoilta. Ville Heimola on valittu Lappajärven prosentti taiteelle -taiteilijaksi ja viisi hänen teostaan on tulossa luontopolun varrelle viimeistään syys-lokakuussa.   

–Geokohteet löytyvät Kraatterijärvi Geopark -sivulta, mistä luontoliikunnasta kiinnostuneet pääsevät niihin tutustumaan. Muitakin laavuja ja reitistöjä on paljon, ne avautuvat Outdoor Activen kautta hakusanalla Lappajärvi, Kuusela kertoo. 

TEEMA ”Liiku kuin kuntalainen” tuo kesäasukkaille tarjontaa vapaa-ajankohteista tenniksestä kuntosaliin sekä Lappis Areenan, josta löytyy muun muassa iWall.  

–Areena tarjoaa sadepäivän huvia ja yhteistä tekemistä perheen kanssa tylsistymisen uhatessa. Meiltä löytyy sähköinen varaus- ja maksumahdollisuus eri liikuntatiloihin. Tenniskenttien käyttö on ilmaista ja vuoroja voi varata nyt myös Timle-slot palvelun kautta. Viime kesänä iso osa käyttäjistä olikin jo ulkopaikkakuntalaisia, samoin matkailijat ja kesävieraat ovat löytäneet Lappis Areenan ja kuntosalin. Ne on rakennettu ja suunniteltu siten, että palvelua voidaan tarjota myös kausiasukkaille ja matkailijoille saavutettavasti! 

Matalan kynnyksen ulkoilupaikkoja ovat myös uimarannat, jotka on hyvin huollettu, koulukeskuksen leikkipuisto ja kolme frisbeegolf-rataa. Kraatterijärven Adventuren kautta voi vuokrata välineitä SUP-laudoista kajakkeihin ja pyöriin. Majoitusta tarjoavat Tähti ja Koivu, Aquarius Resorts sekä mökit ja airn&b -kohteet. Nurkkalan leirintä palvelee karavaanareita ja telttailijoita. Nämä kaikki kohteet ja palvelut löytyvät puolestaan Visit Lappajärvi -sivustolta. 

MUSEOLLA ovat esillä perinteiset näyttelyt ja uutena Ville Syrjälän kuvakokoelma: ”Lappajärven urheilukuvia vuosilta 1972–1991”. Onnintuvalle kootaan kuvataidenäyttely “Taidematkoilla Aarne Annolan kanssa”. Molemmat kohteet ovat avoinna heinäkuun. Perinteinen kuvataideleiri järjestetään 53. kerran juhannuksen jälkeisellä viikolla. 

–Näiden lisäksi kulttuurin ystäviä palvelee Lappajärven kesäteatterin laaja tapahtumakirjo. Markkinat kokoavat väkeä 19.–20. heinäkuuta. Tapahtumat löytyvät kunnan ja EP:n tapahtumakalentereista. Sinne kootaan kaikki mahdolliset tapahtumat yleisurheilun nappulakisoista alkaen. Urheilua onkin luvassa Lappajärven kesässä runsaasti. Ykköspesiksen Naisten otteluiden lisäksi Lappajärvellä pelataan Naisten ja Miesten Itä-Länsi -ottelu 7. heinäkuuta. 

–Luvassa on urheilu- ja kulttuuritapahtumien kesä. Löytyy nähtävää, koettavaa ja kuultavaa kaikille ja moneen makuun, joten kannattaa seurata Lappajärven tapahtumakalenteria, Kuusela muistuttaa. 

LAITILA nimeää omaksi suosikikseen Lappajärven kesän tarjonnasta kesämarkkinat.  

–Siellä on kaikkea kivaa kaikille ja paljon ihmisiä. 

Kuusela toteaa odottavansa moniakin asioita.  

–Jos yksi pitää nimetä, täytyy sanoa golf. Meillä on paikkakunnalla hyvä kenttä ja aktiivisena pelaajana odotan paljon kesän pelejä.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.