Vedon lyöntipeli vahvaa Mehtimäellä

Aleksi Lassila löi Mehtimäellä toisen ratkaisevista kunnareista. Arkistokuva.
Aleksi Lassila löi Mehtimäellä toisen ratkaisevista kunnareista. Arkistokuva.
Aleksi Lassila löi Mehtimäellä toisen ratkaisevista kunnareista. Arkistokuva.
Aleksi Lassila löi Mehtimäellä toisen ratkaisevista kunnareista. Arkistokuva.

MIESTEN SUPERPESIKSEN kolmantena oleva Joensuun Maila, mestarijoukkue vuosina 2018 ja 2019,  hävisi Haminan Vallikentällä yllättäen  ”oranssipaidoille”.  Joensuun Mailan siepparina tai ykkösvahtina pelaava Joni Lehikoinen ennakoi peliä:

– Tiukka peli on varmasti edessä, sisäpelissä pitää tulla onnistumisia, kuten myös ulkopelissä. (JoMa:n kotisivulla).

JoMa:n ja Vimpelin Vedon välisen maanantaina Mehtimäen Bolt Stadionilla pelatun  ottelun Veto voitti    0–2 .  Jaksot menivät 4–9 ja 6–7 ja kolmostilanteet 17–23 Vedolle.  Ottelua seurasi  poutasäässä 1 753 katsojaa.

Kunnareita löivät Vedosta Aleksi Lassila ja Juho Heikkala koko ottelun kannalta ottelun käännekohtana. Janne Mäkelä oli tehokas kotiuttaja, viisi juoksua yhdeksästä yrityksestä. Mikko Kanala toi kolme juoksua. Molempien joukkueiden kärki (Kettunen ja Vihriälä) menivät hyvin kentälle (5/6).

Ensimmäisessä jaksossa Vedon jokerit (Jukka-Pekka Vainionpää ja Mäkelä) aloittivat Vedon juoksujentehtailut. Aleksi Lassila ja Lauri Vihriälä vei Vedon 0–4 johtoon. JoMa kuittasi Vedon johdon niin ikään neljällä juoksulla. Kolmannen alussa Veto siirtyi kolmen juoksun johtoon, johon Joensuu ei kyennyt vastaamaan ja kun vielä neljännessä tuli kaksi juoksua, ensimmäisen jakson voitto oli selvä. Jokerilyöjät löivät neljä juoksua (Vainionpää ja Mäkelä molemmat kaksi juoksua).

Toisen jakson voitosta käytiin kova taistelu. Henri Litmanen avasi JoMan juoksuhanat. Joensuu oli viemässä toista jaksoa tehdessään viisi juoksua toisen alussa, mutta Veto nousi 6–1-tilanteesta jaksovoittoon. Juho Heikkalan lyönti meni takaa läpi, tuloksena kunnari ja kaksi tavallista käänsi jakson Vedolle. Kolmannen lopussa Janne Mäkelä Vedon johtoon ja johtoa lisäsi Lauri Vihriälä. JoMa jäi  seuraavassa sisävuorossa juoksuitta ja näin Veto taistellen voittoon.

Vedosta palkittiin J-P Vainionpää (4 lyötyä juoksua) ja Teemu Kinnunen ja kotijoukkueesta Joosua Rättö (1+3/1) ja Niko Korhonen.

–Hyviä kotiutuksia molemmilla jaksoilla. Lyöntipeli molemmilla jaksoilla hyvää. Juhon kunnari tuli tärkeään paikkaan, totesi Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola.

Vedolla on seuraavaksi kotipeli Haminaa vastaan 7. kesäkuuta ja paikallisottelu Seinäjoella 11. kesäkuuta.

Lasse Pippola

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.