Maailman Kuutio kiinnosti kuntalaisia – lähes 20 ehdotusta hankkeen kehittämiseen 

Lappajärven kunnan kuntalaiskysely Maailman kuutiosta keräsi lähes 20 mielipidettä.
Lappajärven kunnan kuntalaiskysely Maailman kuutiosta keräsi lähes 20 mielipidettä.
Lappajärven kunnan kuntalaiskysely Maailman kuutiosta keräsi lähes 20 mielipidettä.
Lappajärven kunnan kuntalaiskysely Maailman kuutiosta keräsi lähes 20 mielipidettä.

LAPPAJÄRVEN kunnan kyselyyn meneillään olevaan Maailman Kuutio -suunnitteluhankkeeseen liittyen saatiin lähes 30 ehdotusta.  

–Ne olivat omalla nimellä lähetettyjä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Nimettömät ehdotukset jätettiin huomioimatta, kertoo hankevetäjä Heikki Mäkipää.  

–Hanketta pidettiin yleisesti erittäin hyvänä ja tervetulleena alueelle, jossa kaivattiin kokonaisvaltaista ammattimaista otetta perus- ja oheispalvelujen tuottamiseen. Useat ehdotukset pohjautuivat lähtökohtaisesti suunnitelmien perustamista kansainvälisiin asiakkaisiin. Mikäli Maailman Kuutio saadaan kansainvälisesti kiinnostavaksi, niin se myös vastaa kotimaisten asiakkaiden tarpeisiin. Ehdotuksissa tuli esille kansainvälisen otteen vaatimus Maailman Kuution lisäksi myös alueen luonnon vaalimisesta ja erilaisten maastoreittien ylläpitämisestä erityisesti lapset huomioiden. Nämä tukisivat Kuution sisätiloissa toimivia elämys- ja tunnelmakokonaisuuksia sisältäen muun muassa musiikkia, luonnon ääniä, tuoksuja ja erilaisia 3D-kuvia. Uusien teknologioiden käyttö, kuten VR ja AR todettiin hyviksi tavoiksi saada jotain uuttaa aikaan esimerkiksi avaruusaiheisessa lapsille suunnatussa, sisätiloihin rakennetussa leikkipuistossa. 

–Geoparkin yksi perusperiaate on edesauttaa paikallisia yrityksiä ja niiden tuotteiden esilläoloa. Ehdotuksissa tuli esille myös tämä seikka niin, että Maailman Kuutio tarjoaisi kauppapaikan paikallisten yritysten tuotteille kuin myös kulttuuriselle tarjonnalle, jatkaa Mäkipää. 

–Saapuneet ehdotukset tullaan käymään huolella läpi ja ottamaan huomioon suunnitelmissa. Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille ideoitaan esittäneille. 

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.