Liikunnan ja kulttuurin edistäminen eteni Lappajärvellä

Lappajärven TEAviisaripisteissä liikunta on noussut hiukan 64 pisteestä 67 pisteeseen ja kulttuuri 55 pisteestä 72 pisteeseen.
Lappajärven TEAviisaripisteissä liikunta on noussut hiukan 64 pisteestä 67 pisteeseen ja kulttuuri 55 pisteestä 72 pisteeseen.
Lappajärven TEAviisaripisteissä liikunta on noussut hiukan 64 pisteestä 67 pisteeseen ja kulttuuri 55 pisteestä 72 pisteeseen.
Lappajärven TEAviisaripisteissä liikunta on noussut hiukan 64 pisteestä 67 pisteeseen ja kulttuuri 55 pisteestä 72 pisteeseen.

LAPPAJÄRVEN hyvinvointivaliokunta merkitsi 22. toukokuuta tiedokseen TEAviisarin tulokset. THL kerää tietoa kuntien terveyttä edistävästä liikunnasta sekä kulttuurista tietoa joka toinen vuosi vertailutietojärjestelmä TEAviisarin (teaviisari.fi) avulla. Molempien toimialojen tulokset ovat parantuneet Lappajärvellä kahden vuoden takaisiin verrattuna- Liikunta on noussut hiukan 64 pisteestä 67 pisteeseen ja kulttuurin 55 pisteestä 72 pisteeseen.

Liikunnan osalta TEAviisarien tiedon kerääminen on ollut käynnissä keväällä 2022 ja tulokset on julkaistu marraskuussa 2022. Lappajärven saama kokonaispistemäärä sijoittuu osioon parannettavaa (67/100 pistettä). Lappajärvellä TEAviisarin kuudesta osa-alueesta toteutuvat parhaiten osallisuus (100/100 pistettä), voimavarat (78/100 pistettä) ja johtaminen (75/100 pistettä). Näissä tulokset sijoittuvat osioon hyvä tulos. Eniten parannettavaa löytyy kokonaisuuksista seuranta ja tarveanalyysi (38/100 pistettä), sitoutumisesta (50/100 pistettä) muut ydintoiminnat (59/100 pistettä).

Kulttuurin osalta TEAviisarien tiedon kerääminen on ollut käynnissä keväällä 2023 ja tulokset on julkaistu marraskuussa 2023. Lappajärven saama kokonaispistemäärä sijoittuu osioon parannettavaa (72/100 pistettä). Lappajärvellä TEAviisarin kuudesta osa-alueesta toteutuvat parhaiten muut ydintoiminnat (89/100 pistettä), johtaminen (86/100 pistettä), voimavarat (84/100 pistettä) sekä osallisuus (83/100 pistettä). Näissä tulokset sijoittuvat osioon hyvä. Eniten parannettavaa löytyy kokonaisuuksista seuranta ja tarveanalyysista (38/100 pistettä) sekä sitoutumisesta (50/100 pistettä).

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarve on kasvanut

AAMU- ja iltapäivätoimintaa tarvitsevien esikoululaisten sekä 1. ja 2. luokkien oppilaita on ensi lukukaudella 49. Lappajärven yhteiskoulun tilat tulevat olemaan ahtaat toiminnan ja kerhon järjestämiseksi. Myös henkilökuntaa tarvitaan lisää, jotta ohjaajia on riittävä määrä aikavälille puoli seitsemästä puoli viiteen. Erityisesti ”ruuhka-aikoihin” tarvitaan useampi ohjaaja. Kunnanhallitukselta pyydetään rekrytointilupaa määräaikaiselle ohjaajalle.

Paikkoja täytettiin

TOISTAISEKSI voimassa olevaan koulunkäynninohjaajan työsuhteeseen valittiin 5. elokuuta alkaen Henna Eklund ja ravitsemistyöntekijän (vastaava ruoanjakaja) 19. syyskuuta alkaen Nishani Pärtel.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.