Jehovan todistajat järjestävät kansainvälisen suurtapahtuman

Jehovan todistajat myös Järviseudulta osallistuvat suurtapahtumaan Helsingissä.
Jehovan todistajat myös Järviseudulta osallistuvat suurtapahtumaan Helsingissä.
Jehovan todistajat myös Järviseudulta osallistuvat suurtapahtumaan Helsingissä.
Jehovan todistajat myös Järviseudulta osallistuvat suurtapahtumaan Helsingissä.
Jehovan todistajat pitävät kesäkuussa 2024 suurimman tapahtumansa Suomessa 50 vuoteen. Samalla tilaisuus tulee olemaan suurin sisätiloissa koskaan järjestetty seminaaritapahtuma Suomessa. Jehovan todistajat Järviseudulla odottavat jo innolla tulevaa kesän kohokohtaa.

Jehovan todistajat järjestävät vuosittain tuhansia aluekonventteja ympäri maailman samalla teemalla ja ohjelmasisällöllä. Yhteensä tapahtumat keräävät vuosittain miljoonia läsnäolijoita. Tänä vuonna järjestetään lisäksi 15 kansainvälistä erikoiskonventtia, joista yksi pidetään Suomessa.

Suurtapahtuman koko pituus on 12 päivää ja sen kohokohtana kolmipäiväinen erikoiskonventti Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.6.2024. Konventin teema on ”Kerro hyvää uutista!”. Ohjelmaa tullaan seuraamaan paikan päällä viidellä eri kielellä.

Tapahtumaan saapuu kaikkiaan 3 500 ulkomaista vierasta ainakin 40 eri maasta, ja he viettävät Suomessa vähintään seitsemän päivää. Vieraille järjestetään konventin ohjelman lisäksi monia aktiviteetteja ja muita tapahtumia. Ulkomaiset vieraat pääsevät esimerkiksi tutustumaan Suomen nähtävyyksiin, kulttuuriin, ruokaan ja luontoon.

Tapahtumaan matkustetaan lisäksi suurella joukolla eri puolilta Suomea, myös Järviseudulta ja aina Lappia myöten. Monet tulevat osallistumaan ulkomaisten vieraiden kanssa myös erilaisiin aktiviteetteihin. Messukeskuksessa pidettävään erikoiskonventtiin odotetaan päivittäin noin 20 000:tä ihmistä. Koko suurtapahtuman laskennallinen kokonaisosallistujamäärä nousee noin 80 000:een.

Suomeen saapuvien ulkomaisten vieraiden hyväksi tehdyt järjestelyt ja muut konventtiin liittyvät vapaaehtoistyöt ovat olleet käynnissä jo useiden kuukausien ajan. Tapahtuman mittaviin järjestelyihin on osallistuttu myös Järviseudulta käsin. Kaikkiaan järjestelytöihin osallistuu noin 8 000 vapaaehtoista eri puolilta Suomea.

Erikoiskonventtiin on vapaa pääsy, eikä siellä kerätä kolehtia. Lisätietoa konventista voi saada osoitteesta jw.org. Tapahtumaan liittyvä kutsukampanja on lisäksi alkanut paikallisesti ja se tulee jatkumaan aina konventin alkamiseen asti.

Tapahtumaan liittyviä muita kiinnostavia seikkoja:

  • Seminaarin yhtäaikainen osallistujamäärä on niin suuri, että esimerkiksi merkittävä osa tapahtuman 26 500 tuolista on tilattu ulkomailta.
  • Ulkomaiset ja kotimaiset vieraat ovat tilanneet pääkaupunkiseudun hotelleista yli 21 000 hotelliyötä. Monet ravintolat pitävät ovensa poikkeuksellisesti auki juhannuksena.
  • Tapahtuma tuo pääkaupunkiseudulle erittäin merkittävän miljoonien eurojen talousvaikutuksen.
  • Yli tuhat ulkomaista vierasta haluaa myös kokeilla suomalaista saunaa.

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.